Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Fóbiából is korona

2021.03.03
18:50
Forrás
Metro, 021.rs
Elmondjuk, mik a koronafóbia főbb tünetei!

Új fóbia jelent meg a járványidőszakban, ez pedig a koronafóbia. Három fontos jellemzője van: a folytonos aggódás a koronavírustól való megfertőződéstől, aminek a gyors szívverés, az étvágy megváltozása és a szédülés is lehet a tünete, továbbá a félelem elhatalmasodása és más személyek kerülése.

Pixabay/renateko

A koronafóbia megnehezíti a mindennapi életet. Az ettől szenvedő ember nem megy nyilvános helyekre, kerüli azokat a zárt tereket, ahol több ember van, nem ér hozzá semmilyen felülethez. Jellemző rá még az állandó, kényszeres kézmosás és takarítás. A koronavírus miatti félelem irányítja az életét.

A koronafóbia még nem hivatalos diagnózis, de várhatóan az lesz.

fóbia
koronafóbia
koronavírus
járvány
kézmosás
fertőtlenítés

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.