Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

2021.08.04
15:39
2021.08.04
16:44
Forrás
Pannon RTV
Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Emelkedett a kórházban kezeltek száma is, tegnap óta mintegy 30-cal több embert kezelnek egészségügyi intézményben, összesen 521-et, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. 

Pannon RTV

A szakemberek szerint egyre inkább a delta variáns lesz a domináns nálunk is. Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk, amely leginkább az oltatlanokat veszélyezteti. A vakcináció éppen ezért kulcsfontosságú - teszik hozzá a szakértők. A kórházban kezelt páciensek száma is napról napra nő.

Dr. Bohucki Nebojsa járványügyi szakorvos a Pannon TV Szubjektív című műsorának felvételén elmondta, hogy egyre inkább a delta variáns a domináns, augusztus végére már 90%-ban ezzel fertőződnek majd meg az emberek.

„Mivel nincs megfelelő számú ember beoltva, biztos lesz negyedik hullám. Hogy hány beteg lesz, azt persze nem tudjuk, de biztos, hogy fogunk regisztrálni. Ez azért érdekes, mert a fiatalok is betegek, nemsokára pedig indul az iskola.
- Na de mi lesz az iskolával?
- Biztos megint online lesz.”

koronavírus
Szerbia
járvány
delta variáns

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.