Ugrás a tartalomra
Pixabay

Forróság, majd viharok - ez már a klímaváltozás jele

2022.08.19
12:58
2022.08.19
13:06
Forrás
Pannon RTV
Európa több régiójába is megérkezett már az ítéletidő, térségünkben ma még marad a forróság, és a 38, helyenként a 40 fokot is elérő csúcshőmérséklet.

A meteorológusok szerint azonban ma estére már felénk is markáns fordulatot vesz az időjárás: egyes helyeken már a nap végére megérkezik az eső és az erős szél, szombaton, vasárnap és hétfőn pedig mindenhol záporokra, zivatarokra és komoly széllökésekre számíthatunk.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetést adott ki az előttünk álló napokra.

Magyarországon az augusztus 20-ai ünnepi programokat is befolyásolják majd a viharok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely azt kéri: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse nyomon az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Egyébként Európa egész területén extrém időjárási körülmények, leginkább a forróság volt a jellemző, amely a tudósok szerint a klímaváltozás közvetlen következménye.

időjárás-előrejelzés
vihar

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.