Ugrás a tartalomra
államhatár-kerítés
MTI

Frontex: csökkent a regisztrált illegális határátlépések száma

2017-09-18
14:11
2017-10-04
12:38
Forrás
MTI
A jelentés szerint a Nyugat-Balkánt érintő migrációs útvonalon alacsony számú illegális határátlépést jegyeztek fel a hatóságok.

Az év első nyolc hónapjában az Európai Unió külső határait érintő négy fő migrációs útvonalon a regisztrált illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest közel kétharmadával, mintegy 143 ezerre csökkent – írta közleményében az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex hétfőn.

A jelentés szerint a Nyugat-Balkánt érintő migrációs útvonalon alacsony számú illegális határátlépést jegyeztek fel a hatóságok. Az ügynökség szerint ennek oka, hogy egyre kevesebben lépik át Törökország határait, hogy ezen az útvonalon keresztül jussanak el Európába. A Nemzetközi Migrációs Szervezet nemrégiben arról számolt be, hogy az elmúlt hónapokban megnőtt a migrációs nyomás Románia keleti, déli és nyugati határain egyaránt. Romániába főként a Fekete-tengeren, valamint Bulgárián és Szerbián keresztül próbálnak bejutni az illegális bevándorlók, akik a nyugati határon Magyarország felé próbálnak távozni.

Frontex
migránsok
illegális
határátlépés

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.