Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Fűtési gondok miatt kedd óta nincs tanítás a tordai Ady Iskolában

2017.11.27
18:16
2017.11.27
18:31
Forrás
Pannon RTV
Az iskolaépületnek a szénről a földgázzal való fűtésre való átállása ugyanis nem történt meg időben. Előbb félórásra csökkentették a tanórákat, a múlt hét elején pedig hazaküldték a diákokat.

Üresek a tantermek a tordai Ady Endre Általános Iskolában, ugyanis az idei tanévben még nem kezdték meg az épület fűtését. A kényszerszünet mintegy 120 diákot érint, közülük is a legjobban a végzősöket. Bicók Mónika, diák, Ady Endre Á.I., Torda: „Nekünk érettségire kellene készülni, és mivel a félórás órák matt is sokat veszítettünk, nekünk ez nagyon nehezen esik. Attól tartunk, hogy nem tudjuk ezt bepótolni. Sokszor kabátban ültünk, vagy fáztunk, és mindig a szünetekben is a kályhánál voltunk és ott melegedtünk.”

A tordai iskola a Banatsko Karađorđevo-i Nikola Tesla Általános Iskola kihelyezett tagozataként működik. Angelina Maljković-Ždrale, igazgató, Nikola Tesla Á.I., Banatsko Karađorđevo: „November 21-én leállt a tanítás a tordai Ady Endre kihelyezett tagozaton. Ugyanis műszaki gondok vannak az iskolaépületben a földgázhálózatra való rákapcsolással kapcsolatban. Mivel a tantermek hidegek voltak, megszületett a döntés, hogy a tanítást leállítják. Remélhetőleg a hét folyamán megoldódnak ezek a problémák és folytatódik az oktatás. Természetesen az órák pótolásáról egyeztetünk a tanfelügyelőséggel.”

A tordai iskolának az 1990/91-es tanév óta van központi fűtése. Szénnel és fával tüzeltek, de miután a faluba bevezették a földgázt, ők is szeretnének áttérni az egyszerűbb megoldásra. Tartományi támogatásból májusban kezdték el az új kazánház építését. A kivitelezés jó ütemben haladt, ám nem úgy a szükséges engedélyek beszerzése. Kovács Zsuzsanna, tagozatvezető, Ady Endre Á.I., Torda: „Október 15-e után, amikor már kinn is hidegebb kezdett lenni, lerövidítettük az órákat. Ugyanis biztattak bennünket, hogy hamarosan megindul a fűtés. De mind a mai napig nem indult meg. Próbálkoztunk kvarckályhákkal, villanykályhákkal. Sajnos a villanyvezetékünk nem tudott több melegítőtestet elbírni.”

A diákok és a szülők bíznak abban, hogy a kényszerszünet nem húzódik el, és még az ünnepek előtt folytatódhat a tanítás.

Torda
fűtés
tanítás

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű