Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Glédicsfákat vágtak ki Palicson

2020-11-13
14:48
2020-11-13
17:03
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek szerint ezek a fák nagyon gyorsan növekednek és terjednek, így nemcsak a természetvédelmi okokból, hanem az ott játszó gyerekek biztonsága miatt is meg kellett tenni ezt a lépést a Magyar László téren lévő játszótér területén.

Dobó Márta, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója elmondta, sokszor tűnhet úgy, hogy egészséges fákat vágnak ki, ez ugyanakkor nem igaz, szakemberek által meghatározott tevékenységről van szó.

Dobó Márta, igazgató, Palics-Ludas Közvállalat: „Ezeket a fákat most kifogjuk venni, és természetesen újakat, díszfákat és olyan fajokat fogunk ide ültetni, ami ezt a teret is egy parkká fogja minősíteni és jobban fog egy parkra hasonlítani. A park területén folyamatosan folytatjuk a jövő héttől ismét a fák metszését, ahol még azt nem ejtettük meg, illetve a park területén egy másik fát sem tervezünk most kivenni.

glédics
fa
kivág
Palics
játszótér
Dobó Márta

Most

12:48

Elhunyt Dave Prowse

Meghalt Dave Prowse, aki Darth Vadert is játszotta a Csillagok háborúja eredeti trilógiájában – írja a BBC.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.