Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Glédicsfákat vágtak ki Palicson

2020-11-13
14:48
2020-11-13
17:03
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek szerint ezek a fák nagyon gyorsan növekednek és terjednek, így nemcsak a természetvédelmi okokból, hanem az ott játszó gyerekek biztonsága miatt is meg kellett tenni ezt a lépést a Magyar László téren lévő játszótér területén.
Pannon RTV

Dobó Márta, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója elmondta, sokszor tűnhet úgy, hogy egészséges fákat vágnak ki, ez ugyanakkor nem igaz, szakemberek által meghatározott tevékenységről van szó.

Pannon RTV

Dobó Márta, igazgató, Palics-Ludas Közvállalat: „Ezeket a fákat most kifogjuk venni, és természetesen újakat, díszfákat és olyan fajokat fogunk ide ültetni, ami ezt a teret is egy parkká fogja minősíteni és jobban fog egy parkra hasonlítani. A park területén folyamatosan folytatjuk a jövő héttől ismét a fák metszését, ahol még azt nem ejtettük meg, illetve a park területén egy másik fát sem tervezünk most kivenni.

glédics
fa
kivág
Palics
játszótér
Dobó Márta

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.