Ugrás a tartalomra

Glédicsfákat vágtak ki Palicson

2020.11.13
14:48
2020.11.13
17:03
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek szerint ezek a fák nagyon gyorsan növekednek és terjednek, így nemcsak a természetvédelmi okokból, hanem az ott játszó gyerekek biztonsága miatt is meg kellett tenni ezt a lépést a Magyar László téren lévő játszótér területén.

Dobó Márta, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója elmondta, sokszor tűnhet úgy, hogy egészséges fákat vágnak ki, ez ugyanakkor nem igaz, szakemberek által meghatározott tevékenységről van szó.

Dobó Márta, igazgató, Palics-Ludas Közvállalat: „Ezeket a fákat most kifogjuk venni, és természetesen újakat, díszfákat és olyan fajokat fogunk ide ültetni, ami ezt a teret is egy parkká fogja minősíteni és jobban fog egy parkra hasonlítani. A park területén folyamatosan folytatjuk a jövő héttől ismét a fák metszését, ahol még azt nem ejtettük meg, illetve a park területén egy másik fát sem tervezünk most kivenni.

glédics
fa
kivág
játszótér
Dobó Márta

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.