Ugrás a tartalomra
Tanjug/A szerb kormányfő irodaja/Slobodan Miljevic

Goran Stevanović: Minden oltás megvéd a koronavírustól

2021-01-26
12:26
2021-01-26
17:31
Forrás
Szerbiai RTV
Az új esetszámok azt mutatják, hogy a koronavírus-helyzetkép valamivel kedvezőbb, ami lehetővé teszi, hogy fontolóra vegyék a Covid19-kórházak kapacitásának csökkentését - jelentette ki dr. Goran Stevanović.

A belgrádi Fertőző Betegségek Klinikájának igazgatója, elmondta, hogy az összes Covid19-kórházban most azon dolgoznak, hogy csökkentsék a kapacitást és hozzáférhetőbbé tegyék az egészségügyi intézményeket a más betegségekben szenvedő páciensek számára. A Covid19-kórházak igazgatóinak mai találkozóját követően Stevanović elmondta, hogy a Szerbiában alkalmazott orosz és kínai védőoltásokkal kapcsolatban az Európai Unió nem képvisel egységes álláspontot.

"Ez egy olyan kérdés, amiben még az Európai Unióban sem született egyetértés. Tehát, amikor ők döntést hoznak, ezt majd tőlük tudjuk meg. Ami bennünket illet, a mi feladatunk, hogy megóvjuk a mi polgárainkat, függetlenül attól, hogy utaznak-e valahova, vagy Szerbiában maradnak. Minden oltóanyag, amelyhez hozzájuthatnak, és amit beadnak önöknek, megvéd. És számunkra ebben a pillanatban ez a legfontosabb. Hogy aztán utaznak-e, vagy sem, ez másodlagos jelentőségű."

Goran Stevanović
koronavírus
vakcina
esetszám
utazás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.