Ugrás a tartalomra
Tanjug/MRE/Zoran Petrović

Gyásznap van Aleksinac községben, támogatás az elhunytak családjának

2022.04.02
08:57
2022.04.03
06:59
Forrás
Szerbiai RTV
A tegnap hajnalban történt bányaszerencsétlenség miatt hirdettek gyásznapot.

8 millió dináros segélyalap létrehozásáról döntött a szerb kormány. Azon személyek családjait, hozzátartozóit segítik ebből a pénzből, akik a tegnapi bányaszerencsétlenségben elhunytak. A szerb kormány tagjai egyúttal részvétüket fejezték ki a balesetben meghalt nyolc személy hozzátartozóinak - áll a szerb kormány közleményében.

A bányaomlásban nyolcan haltak meg, hatan aleksinaci lakosok voltak, egy személy Sokobanjáról, egy pedig Trgovištéről származik.

21 további sérültje van a Soko bányában történt szerencsétlenségnek. Az aleksinaci kórházban 17 sérültet kezelnek, két bányászt pedig a niši Klinikai Központban ápolnak.

Az aleksinaci kórház igazgatója, Goran Vidić azt mondta, ma a legtöbbjüket hazaengedik. Zorana Mihajlović energiaügyi és bányászati miniszter tegnap a bányaomlás helyszínén kijelentette, minden részletre kiterjedően megvizsgálják a baleset részleteit és körülményeit.

Aleksinac
Sokobanja
Soko bánya
bányabaleset
bányászbaleset
bányász
gyásznap

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű