Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Ha ünnep, akkor várakozás a határon

2021.12.24
18:45
2021.12.24
19:54
Forrás
Pannon RTV
Több órás várakozás, hosszú sorok, türelmetlen autósok. Stábunk péntek délután ismét a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen forgatott.

Hiába dolgoztak teljes kapacitással mindegyik átkelőn a szerb és a magyar határszervek, hatalmas torlódás alakult ki az ünnepekre hazaérkezők miatt.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A kora délutáni órákban, amikor a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen jártunk, nyolc sorban engedték át az autókat. Ennek ellenére viszont döcögősen haladt az átkelés, az autósoknak több órát kellett várakozniuk a határátkelőhelyen.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Heves dudálások, türelmetlen autósok - ez fogadta stábunkat a nagyhatáron. A személyautóval érkezőknek körülbelül 4-5 órát kellett várakozniuk az átkeléshez Szerbia felé.

„- A magyar oldalon jól haladtunk, csak a négy óra hossza kicsit sok. Ilyen ünnepre nem tudunk hazamenni, se karácsonyra, semmi.
- Honnan utaznak, és hova szeretnének eljutni?
- Én Hajdúnánásból jövök, és megyek Koszovóba.”

„- Mióta várakoznak?
- Körülbelül négy órája.
- Milyen a helyzet?
- Maguk is látják. Tömeg van, lassan dolgoznak. Ezzel bennünket, sofőröket macerálnak.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Voltak viszont olyanok is, akik maguk és mások szórakoztatásával ütötték el a várakozást.

„- Nem várunk sokat, talán három órát. Semmi, ez teljesen normális.
- És meddig mennek?
- Ha átjutunk, akkor Újvidékre. De inkább kikapcsolódás céljából vagyunk itt, azért, hogy formába lendüljünk.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A pénteken csak a Magyarországról történő kilépésre használható közúti határátkelőhelyen kétórás várakozás volt jellemző. Nagyjából szintén két órát kellett vesztegelni a 7 és 22 óra között működő ásotthalmi közúti határátkelőhelyen. A tiszaszigeti közúti átkelőhelyen egy, a kübekházin pedig átlagosan fél órát kellett várakozniuk a Szerbiába tartóknak.

Indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális helyzetről a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség oldalán, a police.hu-n, a BorderWatcher mobilos alkalmazáson keresztül, valamint a közösségi oldalak határfigyelő csoportjaiban.

karácsony
határ
Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely
Horgos
várakozás
torlódás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.