Ugrás a tartalomra

Habfürdővel ünnepeltek a tótfalusi tűzoltók

2023.11.19
13:07
2023.11.19
17:02
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyesen is átadták azt a tűzoltókocsit, amit a tótfalusi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapott ajándékba a magyarországi farádi társszervezettől.

Nagy szükség volt az új járműre, mert éveken keresztül csak egy traktor segítségével tudtak a tűzesetekhez kivonulni.

A vasárnapi szentmisét követően Utasi Jenő helyi plébános szentelte meg a hétszemélyes gépjárművet, amely rendelkezik vízágyúval, bozóttűz oltóval és kétezer liter vizet tud magával vinni.

A tűzoltókocsi kiváló terepjáró képességekkel rendelkezik, és ami a legfontosabb, hogy gyors – emelte ki Sziráki Norbert, a tóthfalusi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

„Eddig egy traktor és egy 5 ezer literes tartálykocsi ált a rendelkezésünkre a tűzoltáshoz, ami ebben a történetben viszonylag elég kezdetlegesnek mondható. Ennek az autónak köszönhetően igen csak nagy lépcsőfokot ugrottunk fel, és nem egyet, nem kettőt.”

A Farádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a tóthfalusi egyesület évek óta ápol szoros barátságot. A kezdeményezés mellé állt Magyarkanizsa önkormányzata is.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke: „Egy nagyon szép történet ez is, igaz, hogy ezek régi, használt autók már, de hát, ha visszanézünk másfél évet, akkor csak Horgoson volt ilyen kapacitású tűzoltóautó, ami tarthatatlan volt községi szinten.”

Magyarkanizsa községben 11 helyi közösség van, 8 rendelkezik önkéntes tűzoltó egyesülettel. Az elmúlt időszakban Magyarkanizsára, Kispiacra és hamarosan Martonosra is megérkezik egy hasonló tűzoltókocsi.

Bajtai Balázs, a Községi Tűzoltó Szövetség főparancsnoka: „Ezzel a tűzoltóautóval 14-re növekedett a községben lévő tűzoltóautók száma. Még mindig van traktorunk a községben, megmarad a tóthfalusi traktor is, ami egy vízpótlásnak nagyon jó lesz a kamion után, valamint Adorjánon van még egy traktorunk, ahová szintúgy szeretnénk egy tűzoltógépjárművet beszerezni.”

Az átadást követően a vendégek egy kisebb bemutatót is megtekinthettek, ahol a helyi önkéntes tűzoltók habbal és vízzel oltottak tüzet.

tűzoltó
tűzoltókocsi
Tóthfalu
Sziráki Norbert
Lackó Róbert
Bajtai Balázs
Magyarkanizsa
Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Farád

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.