Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal: A magyarság helyzete példaértékű Szerbiában

2019.07.25
09:30
2020.02.08
13:32
Forrás
Pannon RTV
Hajnal Jenő a Közigazgatási és közösségi önkormányzataink címmel megtartott panelbeszélgetésen vett részt, amelyet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezett meg Tusnádfürdőn.
Pannon RTV

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke előadásában hangsúlyozta, az élet minden területén a szülőföldön való megmaradás lehetőségét szeretnék megteremteni a fiataloknak. Azt is hozzátette, büszkén számolhat be arról, hogy a közösségi önkormányzatiságnak alkotmányos és törvényes kerete van Vajdaságban.

Pannon RTV

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A Kárpát-medencében egyedülállóan mi tudtuk megvalósítani mindazt, amely valamennyi határon túli kisebbségben élő közösségnek a legnagyobb vágya, hogy kisebbségi önkormányzata, kulturális autonómiája legyen. Úgy gondolom, hogy van miről beszámolnunk, hiszen az elmúlt évek eredményei, ugyanakkor azok a tervek, amelyek előttünk állnak és amelyek fontosak számunkra azt a példát tudják felmutatni a többi régiónak is, hogy egy ilyen törvényes háttérrel és alkotmányos kerettel mi mindent lehet megvalósítani az oktatás, a kultúra, a hivatalos tájékoztatás és a nyelv, illetve az írás használat területén.”

Tusnádfürdő
Szabadegyetem
diáktábor
Hajnal Jenő
MNT
Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű