Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hamarosan javul a helyzet a tartományi egészségügyi titkár szerint

2020-11-30
10:22
2020-11-30
10:39
Forrás
Szerbiai RTV
Zoran Gojković szerint ezen a héten várhatjuk a koronavírus-járvány csúcspontját. A tartományi egészségügyi titkár a Szerbiai RTV reggeli híradójában elmondta, hogy reményeik szerint a továbbiakban már csökkenni fog a napi fertőzöttek száma.

Egész Vajdaságban rendkívüli helyzet van érvényben és a fekete pénteki vásárlási hullámban tapasztalt felelőtlenségek ellenére is csökkenő számokban bízik Gojković. Hozzátette, a meghozott intézkedések 7-10 nap után mutatnak eredményeket, ezért fontos, hogy felelősségteljesen viselkedjünk, kerüljük az érintkezést és hordjuk a maszkot, mert ezzel saját magunkon és másokon is segítünk abban, és mielőbb visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba. 

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár: „Ami a felszerelést, a személyi védőfelszerelést illeti, Szerbia egészségügyi rendszere abszolút felkészült. Azonban, amiről beszélünk, értekezünk és amire folyamatosan felhívjuk a figyelmet, az az, hogy nem tudjuk a végtelenségig növelni a kapacitásokat az intenzív terápiát igénylő páciensek ellátására. Minden páciens, akit kórházi ellátásra vesznek fel, félintenzív vagy intenzív ellátást igényel. A világ egyetlen országának sem áll módjában, hogy a végtelenségig növelje kapacitásait az intenzív ellátásra. Másrészről az egészségügyi személyzet között is nagy számú a fertőzött.”

koronavírus
javulás
Zoran Gojković

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.