Ugrás a tartalomra
Pixabay/hangela/illusztráció

Harminc évvel ezelőtt 91-en meghaltak az aleksinaci bányában

2019-11-17
11:05
2019-11-17
11:13
Forrás
Szerbiai RTV
1989. november 17-én vesztette életét 91 ember az aleksinaci bányában.

A bányászok holttesteinek felhozása a bányából csaknem egy hónapig tartott, mivel 700 méter mélyen voltak a föld alatt. A bánya akkoriban az ipar gerincét képezte, csaknem ezer embert foglalkoztattak ott. Ez volt a legnagyobb bányabaleset a volt Jugoszláviában. Az első műszakban dolgozó emberek fele szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg. A bányát röviddel a tragédia után bezárták, és a környékbeli települések azóta szinte teljesen elhagyatottak.

bánya
szerencsétlenség
Aleksinac

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.