Ugrás a tartalomra
pixabay/thedigitalartist

Három kataszteri munkatárs a hackertámadás gyanúsítottja

2022.07.27
19:02
Forrás
VajMa
Három dolgozót függesztettek fel a kataszterben a Köztársasági Geodéziai Intézet rendszerei ellen elkövetett hackertámadásban való részvétel gyanúja miatt - írja a Blic.

A lap nem hivatalos értesülései szerint a június 15-i hackertámadásban egyes alkalmazottak is részt vettek. Mint írják, korábban négy támadást észleltek, melyek forrása Hollandiában, Bulgáriában, a Seychelle-szigeteken és Litvániában volt. Ezek a támadások származhattak más országokból is, de az említett országokban azonosították őket.

Az elemzések és a kriminalisztikai vizsgálat után megállapították, hogy a vírus elhelyezésének időpontja május 25-e volt, és június 14-én aktiválták.

hackertámadás
kataszter
kataszteri hivatal
Köztársasági Geodéziai Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.