Ugrás a tartalomra
Kolibri Baba-mama Klub, előadás
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Hasznos tanácsok mamáknak babákról

2017-12-05
16:15
2017-12-05
17:04
Forrás
Pannon RTV
A hozzátáplálásról, a mesék fontosságáról és más, a szülők számára fontos témákról tartott előadást az idén ötéves hajdújárási Kolibri Baba-mama Klub.

Egész napos program várta az anyukákat és az apróságokat. Szakmai előadáson is részt vehettek az érdeklődők, ahol magyarországi és helyi előadók válaszoltak kérdéseikre.     

Az anyukák karon ülő gyerekeikkel hallgatták figyelmesen a szakemberek előadásait. A többi közt fontos információkat tudhattak meg a budapesti Manó Menü csapatától a hozzátáplálásról. Ez az az időszak, amikor a babákat még főként anyatejjel táplálják, de már szilárd étket is fogyaszthatnak. László Ágnes: „Nagyon érdekesnek találjuk, és nagyon örülünk, hogy meghívták a Három Királyfi Három Királylány Egyesületet Magyarországról. A Manó Menü is nagyon felkapott téma és igazából minden anyukát érint.”

Kolibri Baba-mama Klub, előadás

A gyermekek táplálása egy kulcsfontosságú kérdés minden édesanya életében. Komenda Renáta, védőnő: „Modern anyák hogyan csinálják és mik a legaktuálisabb információk, Abrus Évitől hallottunk egy nagyon jó előadást. Ő Manó Menüt képviselte. Ezen kívül Gesztes Olympia Három Királyfi Három Királylány Egyesületből beszélgetett velünk család és karrier témában.”

A baba-mama ötéves fennállásának alkalmából egész napos programot szerveztek Hajdújáráson. Az előadásokat követően a legkisebbeknek mászó versenyt rendeztek. A gyerekek a Mikulással is találkozhattak, az este folyamán pedig a Juhász zenekar gondoskodik a jó hangulatról.

Kolibri Baba-mama Klub, előadás

Az eseményt a Kolibri a Családokért Egyesület, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége tartotta meg. Pataki János, elnök, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, Magyarország: „Szülőknek a problémáiról beszélgetünk és itt nagyon sok szakember ad tanácsot, útmutatásokat, hogy hogyan éljék az életüket, hogyan etessék a babát, hogyan lehet megoldani azokat a problémákat, amelyek a kisgyerekekkel előfordulnak.”

A Lurkóházban átadták azt a játszóteret is, amely szintén a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége segítségével valósult meg.

Kolibri Baba-mama Klub
Hajdújárás
előadás

Most

14:07, Frissítve: 14:17

Horror és vörösbor a palicsi Abbáziában

Különleges filmfesztivált rendeztek Palicson. Középpontjában a horrorfilmek és a vörösbor szerepelt. A negyedik Dead Lake Horror & Wine Festival helyszíne a tópart közelében lévő bbázia mozi.
13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.