Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hat sávval bővül a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely

2022.03.21
19:42
2022.03.21
21:17
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődtek a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely szerbiai oldalának bővítési munkálatai. A határon hat új sáv lesz összesen.

Két teherforgalmi és kettő az autóbuszok számára biztosított sáv, valamint újabb két sáv lesz fenntartva a személyforgalom számára. A beruházás értéke több mint kétmilliárd dinár.

Pannon RTV

A Horgos-Röszke autópálya határátkelő az egyik legforgalmasabbnak számít nemcsak Szerbiában, hanem az egész Nyugat-Balkánon - nyilatkozta Matej Zakonjšek. A Nyugat-Balkáni Közlekedési Közösség Állandó Titkárságának igazgatója kiemelte, ez az átlépő köti össze az egész régiót az Európai Unióval: „Ez egyben az egyik legforgalmasabb határátkelő is a régióban, ahol a legtovább kell várakozni. Ez a lépés további lehetőségeket teremthet, annak érdekében, hogy ez a határátkelőhely nagyobb legyen, és hogy jobban megközelíthető legyen a kamionok, az utasok számára.”

Pannon RTV

Az eseményen jelen volt a Tartományi Képviselőház elnöke is. Pásztor István elmondta, a munkálatok nagyjából másfél év múlva fejeződhetnek be: „Egészen biztos, hogy a szerb oldalon meglesznek a fizikai adottságai annak, hogy kényelmesebben, nagyobb áteresztőképességgel tudjon működni a határátkelő. Emellett folyamatban van a Hercegszántó-Béreg határátkelőnek a bővítése is, és képessé tétele a teherforgalomra.”

Pannon RTV

A határ bővítése is mutatja, hogy a szerb-magyar kapcsolatok történelmi csúcson vannak - mondta Tomislav Momirović a helyszín megtekintésekor. A szerb közlekedési miniszter hozzátette, a határon hat új sáv lesz összesen. Kitért a vasúti fejlesztésekre is: „Amikor befejezzük a gyorsvasutat, és amikor befejezzük a Szabadkától Szegedig tartó vasútvonalat, ami nagyon fontos Szabadka és Észak-Szerbia számára, akkor országunkban egészen más lesz a helyzet a közlekedés tekintetében.”

Pannon RTV

Az illetékesek nemcsak gördülékenyebb határátlépést várnak a mostani fejlesztéstől, hanem azt is, hogy újabb befektetők érkezzenek a térségbe.

Horgos-Röszke
Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely
Horgos-Röszke határátkelőhely
Horgos-Röszke

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.