Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A határnyitás hírére sokan indultak meg Magyarországra

2020.05.25
16:45
2020.05.26
06:37
Forrás
Pannon RTV
Népszerű intézkedésnek bizonyult a határnyitás, vagyis hogy teszt és karanténkötelezettség nélkül lehet belépni szerb és magyar állampolgároknak Magyarországra.

Baté Róbert Horgoson, a határ mellett lakik családjával. Amíg lehetett, sűrűn jártak át Magyarországra: „A fiunk Szegeden tanul, az orvosi egyetemen, és ő sajnos nem jöhetett ezáltal akkor, amikor szeretett volna, vagyis azelőtt mielőtt bevezették volna a határzárlatot, de mától ez ugye megszűnt és 4 órakor hazajön.”

Pannon RTV

Pónusz Károlynét több dologban érintette a határzár. A családja is távol maradt, és gyógyszereit sem tudta beszerezni időben. Most már mindenre van lehetőség, és már utazna is. Pónusz Károlyné elmondta, hogy a testvére három hónapig nem tudott hazajönni Szerbiába, valamint Magyarországra is szeretnének átmenni.

Pannon RTV

Földi Gábor horgosi fiatal, aki az autósiskolát hagyta félbe a határzár miatt. A nyitás hírére már értekezett is oktatójával, a magyarországi szabályokkal összhangban pedig június elején folytathatja a képzést: „Jelentősen be voltunk korlátozva, aki magyarországon dolgozik pénzügyileg is, meg hát amúgy is, aki a mindennapjait ott folytatja, az nem bírt átjárni.”

A hétfői bejelentés szerint a Szerbiából Magyarországra belépő magyar és szerb állampolgárokra nem vonatkoznak a karantén előírásai, ezért nincs szükség a méltányossági kérelem benyújtására sem. Megszűnt az 50 kilométeres korlátozás is, Magyarország és Szerbia teljes területéről lehetséges az utazás, de csak a két ország területére. Aki átutazóban van ezeken a területeken, továbbra is a célország szabályaihoz kell alkalmazkodnia. A Magyarország és Szerbia közötti utazáshoz nincs szükség koronavírustesztre sem.

szerb-magyar határ
Szerbia
Magyarország

Most

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!