Ugrás a tartalomra
Vaxigrip
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Hatékonyabb lesz az influenza elleni védőoltás

2019-08-15
03:47
2019-08-15
10:21
Forrás
Szerbiai RTV
Hatékonyabb, de kétszer drágább az idén az influenza elleni védőoltás.

Az előző szezonhoz képest 48 ezer vakcinával többet biztosítanak idén Szerbiában - közölte a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap. A szükséges mennyiség azért nőtt, mert az érdeklődők száma is megnövekedett tavaly óta. 2018-ban az állami szervek adó nélkül 419 dinárt fizettek a beszállítónak egy adag védőoltásért, ez az összeg idén 679 dinárra növekedik. Az idei Vaxigrip-Tetra már négy influenzavírus-törzs ellen nyújt védelmet és országos szinten mintegy 217 millió dinárba fog kerülni az adófizetőknek. A belgrádi Torlak Intézet nyerte meg a közbeszerzési pályázatot. A cégnek október 15-ig kell leszállítani a szerződésben szereplő 289 800 adagnyi vakcinát. A lakosság legveszélyeztetettebb rétegének egyébként a 65 év felettiek és a krónikus betegek számítanak.

védőoltás
influenza
influenzajárvány
Köztársasági Egészségbiztosítási Alap
Vaxigrip
Torlak Intézet

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.