Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Hatékonyabb lesz az influenza elleni védőoltás

2019.08.15
03:47
2019.08.15
10:21
Forrás
Szerbiai RTV
Hatékonyabb, de kétszer drágább az idén az influenza elleni védőoltás.

Az előző szezonhoz képest 48 ezer vakcinával többet biztosítanak idén Szerbiában - közölte a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap. A szükséges mennyiség azért nőtt, mert az érdeklődők száma is megnövekedett tavaly óta. 2018-ban az állami szervek adó nélkül 419 dinárt fizettek a beszállítónak egy adag védőoltásért, ez az összeg idén 679 dinárra növekedik. Az idei Vaxigrip-Tetra már négy influenzavírus-törzs ellen nyújt védelmet és országos szinten mintegy 217 millió dinárba fog kerülni az adófizetőknek. A belgrádi Torlak Intézet nyerte meg a közbeszerzési pályázatot. A cégnek október 15-ig kell leszállítani a szerződésben szereplő 289 800 adagnyi vakcinát. A lakosság legveszélyeztetettebb rétegének egyébként a 65 év felettiek és a krónikus betegek számítanak.

védőoltás
influenza
influenzajárvány
Köztársasági Egészségbiztosítási Alap
Vaxigrip
Torlak Intézet

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.