Ugrás a tartalomra
Vaxigrip
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Hatékonyabb lesz az influenza elleni védőoltás

2019-08-15
03:47
2019-08-15
10:21
Forrás
Szerbiai RTV
Hatékonyabb, de kétszer drágább az idén az influenza elleni védőoltás.

Az előző szezonhoz képest 48 ezer vakcinával többet biztosítanak idén Szerbiában - közölte a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap. A szükséges mennyiség azért nőtt, mert az érdeklődők száma is megnövekedett tavaly óta. 2018-ban az állami szervek adó nélkül 419 dinárt fizettek a beszállítónak egy adag védőoltásért, ez az összeg idén 679 dinárra növekedik. Az idei Vaxigrip-Tetra már négy influenzavírus-törzs ellen nyújt védelmet és országos szinten mintegy 217 millió dinárba fog kerülni az adófizetőknek. A belgrádi Torlak Intézet nyerte meg a közbeszerzési pályázatot. A cégnek október 15-ig kell leszállítani a szerződésben szereplő 289 800 adagnyi vakcinát. A lakosság legveszélyeztetettebb rétegének egyébként a 65 év felettiek és a krónikus betegek számítanak.

védőoltás
influenza
influenzajárvány
Köztársasági Egészségbiztosítási Alap
Vaxigrip
Torlak Intézet

Most

22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.