Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyiek szerint a helyzet szinte tarthatatlan Majdányon és Rábén

2020.12.12
14:30
2020.12.12
17:46
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy a hatóság emberei szombat reggel elvittek 170 illegális bevándorlót, dél körül újra lehetett migránsokkal találkozni Majdány és Rábé központjában. A helyiek szerint a helyzet szinte tarthatatlan.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A majdányaik szerint a bevándorlók gondokat okoznak a településen.

Csányi György, Majdány: „Leszedik a górékról a léceket, mindent. Üres házakat tesznek tönkre, csak azt nem tudom, hogy miért cirkuszolnak. Bevernek ablakokat, ajtókat leszednek. Ha elmennek, az utánuk jövők megint ugyanezt teszik.”

Domonkos István, Majdány: „Minden házat tönkre tesznek. Ma, ami van épület anyag, leszedik a tetőket, tüzelik faanyagokat, ez a falu egy olyan gyönyörű, szép kis falu volt, nagyon szép falu volt.”

Domonkos Eszter állítása szerint az udvarába másznak be rendszeresen a bevándorlók.

Domonkos Eszter, Majdány: „Nagyon félünk, nemcsak én, nem a magam nevében mondom. Idősek vagyunk, ebben a faluban már nagyon kevesen vannak fiatalok, nagyon. Mind idősek, és félünk tőlük, de nagyon, zárkózunk, nem merünk kimenni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Stábunk ottjártakor felpakolt, több esetben takaróba burkolózott bevándorlókkal találkozott.

Súly Antal, Majdány: „Nem tudunk kimozdulni már a faluból, többen vannak háromszor, mint mink a két faluban. Most is ma 6 busszal vitték el őket, meg a rendőrség most is zavargatja őket, láthatják végig emitt vannak a rendőrök is. A szomszédok tele vannak, minden üres házban tele vannak. Úgyhogy itt vannak körülbelül öt-hatszázan.”

Pióker Róbert, Majdány: „Minden nap tele van az utca, meg az üres házak, meg minden. Nagyon rájuk vagyunk unva.”

A szerb-magyar-román hármashatár közelében fekvő Majdány lakói szerint jó, hogy a rendőrség elszállítja a bevándorlókat, de azok folyamatosan visszatérnek. Állításuk szerint a migránsok sokszor taxival érkeznek.

migráns
Majdány
Rábé
rendőrség
taxi
illegális
bevándorló

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű