Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Ho-ho-hó! Már jött is a Mikulás!

2022.12.01
20:25
2022.12.02
16:58
Forrás
Pannon RTV
Mikulás-váró rendezvényt tartottak a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban, amely keretében a Mécsvirág együttes koncertezett.

A gyermekműsort a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató-, és Kulturális Központ szervezte meg a Csütörtök esték elnevezésű programsorozat keretén belül.

Kígyózó sorban igyekeztek a Mikulás-váró rendezvényre a türelmetlen gyerekek a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színháztermébe. A két krampusz hiába kereste közöttük a csintalan, rossz gyereket, Szabadkán nem akadt ilyen az idén.

Cviján Maja, Szabadka:
„ Jó is voltam, egy kicsit rossz is voltam, de mindent javítottam.
- Mit gondolsz, a Mikulás megajándékoz majd?
- Gondolom, nem tudom biztosan.”

Aki szófogadó gyerek, azt miért ne ajándékozná meg a Mikulás?

Kerekes Maja, Szabadka:
„ Miért szereted a Mikulást?
- Azért mert ő régen egyszerű ember volt, és ő hozza a gyerekeknek a sok ajándékot, meg a szeretetet.”

Az ünnep azé, aki várja című előadását mutatta be a Pro Urbe díjas Mécsvirág együttes. Szabó T. Anna költeménye adta a produkciójuk elnevezését, ugyanis az író 24 verset írt a várakozásról, a szeretetről. A műsorban vajdasági költők ünnepváró költeményei is szerepeltek.

Baráth Hajnal Anna, tag, Mécsvirág együttes: „Műsorunkat, úgy állítottuk össze, hogy nemcsak a Mikulás szerepel benne, hanem már itt belecsempésztük Luca-napját, a Luca-napi népszokásokat, illetve már a karácsonyhoz kapcsolódó népszokásokat, valamint népdalokat, verseket. A különlegessége a műsorunknak, hogy a kilencven százalékát Zsoldos Ervin zenésítette meg. Vannak olyan dalok, egy-két dal szerepel, ami nem a mi megzenésítésünk, viszont nagy örömmel és szeretettel érkeztünk.”

Több mint 100 kisiskolás, óvódás és még annál is kisebb gyermek volt kíváncsi a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató-, és Kulturális Központ Mikulására, két krampuszára és a Mécsvirág együttes gyermekkoncertjére.

Gyermán Andrea, marketing referens, VM4K, Szabadka: „A célja, az hogy minél több gyermek kapcsolódjon be, az ő örömükre készítjük a hagyományos műsort, valamint az, hogy minden gyermek, aki egyébként nem kapna csomagot, így ajándékhoz jusson, segítsünk egy kicsit a családoknak.”

A műsor után édességgel és gyümölccsel megrakott csomagok várták a gyermekeket.

VM4K
Kosztolányi Dezső Színház
Mécsvirág együttes

Most

12:26, Frissítve: 13:45

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.