Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Hogy a világunk legalább ilyen maradjon”

2019-04-19
18:53
Forrás
Pannon RTV
Fenntarthatóságról és takarékosságról szóló, kétnyelvű oktatási segédanyag hetedikes és nyolcadikos diákoknak, kísérleti oktatások, tanulmányi kirándulások, versenyek és egy környezetvédelmi kiállítás

- ezeket az eredményeket hozta a most lezárult ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű magyar-szerb IPA-program.

A kiskunfélegyházi Ecocenter Alapítvány és az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör tavaly májusban indult közös projektjének a középpontjában a környezetvédelmi oktatás bevezetése és a fenntarthatósági ismereteket tartalmazó tanulmányok létrehozása állt. A projektnek az óbecsei fél részére eső értéke 62 ezer euró volt - nyilatkozta Bonifárt László, az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke: „A pedagógusok meg voltak elégedve a kutatásunkkal, a projektünkkel. Nagyon fontos azt látni, hogy a mai világban az ökotudatosság fontos, és a diákok az iskolában kicsit gyengébben tanulnak erről. Ez a projektum hozzátett ahhoz, hogy egy olyan oktatási környezetet, egy olyan oktatási anyagot tudunk előállítani, amivel ők megismerhetik az ökotudatosságot, és apró dolgokkal hozzá tudnak ők is járulni ahhoz, hogy a világunk legalább ilyen maradjon, amilyen most, és ne romoljon.”

Óbecse
Than Fivérek Értelmiség Kör
ökotudatos

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.