Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Hogy a világunk legalább ilyen maradjon”

2019-04-19
18:53
Forrás
Pannon RTV
Fenntarthatóságról és takarékosságról szóló, kétnyelvű oktatási segédanyag hetedikes és nyolcadikos diákoknak, kísérleti oktatások, tanulmányi kirándulások, versenyek és egy környezetvédelmi kiállítás

- ezeket az eredményeket hozta a most lezárult ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű magyar-szerb IPA-program.

A kiskunfélegyházi Ecocenter Alapítvány és az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör tavaly májusban indult közös projektjének a középpontjában a környezetvédelmi oktatás bevezetése és a fenntarthatósági ismereteket tartalmazó tanulmányok létrehozása állt. A projektnek az óbecsei fél részére eső értéke 62 ezer euró volt - nyilatkozta Bonifárt László, az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke: „A pedagógusok meg voltak elégedve a kutatásunkkal, a projektünkkel. Nagyon fontos azt látni, hogy a mai világban az ökotudatosság fontos, és a diákok az iskolában kicsit gyengébben tanulnak erről. Ez a projektum hozzátett ahhoz, hogy egy olyan oktatási környezetet, egy olyan oktatási anyagot tudunk előállítani, amivel ők megismerhetik az ökotudatosságot, és apró dolgokkal hozzá tudnak ők is járulni ahhoz, hogy a világunk legalább ilyen maradjon, amilyen most, és ne romoljon.”

Óbecse
Than Fivérek Értelmiség Kör
ökotudatos

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.