Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Hogy a világunk legalább ilyen maradjon”

2019.04.19
18:53
Forrás
Pannon RTV
Fenntarthatóságról és takarékosságról szóló, kétnyelvű oktatási segédanyag hetedikes és nyolcadikos diákoknak, kísérleti oktatások, tanulmányi kirándulások, versenyek és egy környezetvédelmi kiállítás

- ezeket az eredményeket hozta a most lezárult ECO-SCHOOL – oktatási hálózat az ökotudatos fenntartható életért elnevezésű magyar-szerb IPA-program.

A kiskunfélegyházi Ecocenter Alapítvány és az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör tavaly májusban indult közös projektjének a középpontjában a környezetvédelmi oktatás bevezetése és a fenntarthatósági ismereteket tartalmazó tanulmányok létrehozása állt. A projektnek az óbecsei fél részére eső értéke 62 ezer euró volt - nyilatkozta Bonifárt László, az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör elnöke: „A pedagógusok meg voltak elégedve a kutatásunkkal, a projektünkkel. Nagyon fontos azt látni, hogy a mai világban az ökotudatosság fontos, és a diákok az iskolában kicsit gyengébben tanulnak erről. Ez a projektum hozzátett ahhoz, hogy egy olyan oktatási környezetet, egy olyan oktatási anyagot tudunk előállítani, amivel ők megismerhetik az ökotudatosságot, és apró dolgokkal hozzá tudnak ők is járulni ahhoz, hogy a világunk legalább ilyen maradjon, amilyen most, és ne romoljon.”

Óbecse
Than Fivérek Értelmiség Kör
ökotudatos

Most

Népszerű