Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Húsz éve működik sikeresen Vajdaságban a CMH irodarendszer

2021.10.28
13:57
2021.10.28
15:21
Forrás
Pannon RTV
A polgárok hat településen, Szabadkán, Temerinben, Újvidéken, Zomborban, Zentán és Nagybecskereken kereshetik fel a CMH irodák munkatársait.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Ösztöndíjak, magyar állampolgársági kérelmek, jogsegélyszolgálat - egyebek mellett ezekben a témákban is segítséget nyújtanak a polgároknak a CMH irodarendszer munkatársai. A falugondnok szolgálaton keresztül pedig a terepen is gondoskodnak az emberekről. Jelenleg 20 falugondnok segít a rászoruló, főként idős személyeknek. Dudás Károly, elnök, CMH: „Ezeknek a személyeknek nem csak segíteni kell, derűt hozni a bizony elég szomorú, magányos hétköznapjaikba, hanem egyáltalán figyelni rájuk, törődünk velük és rájuk nyitjuk az ajtót. Ez is fontos, de a falugondnokok emellett sokkal többet tesznek, mindent, amit kell. Javítanak, orvoshoz viszik az embereket. Mindig azt mondtuk, hogy amire a közösségnek szüksége van, azt a feladatot mi vállaljuk, a CMH irodarendszer vállalja ezt.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A CMH húszéves működése során az egyik legnagyobb feladatot a magyar igazolványok tömeges igénylése jelentette - emlékezett vissza az irodarendszer alelnöke, Galambos László. „A vajdasági magyarság körében a magyar igazolványok megjelenése azt merném mondani, hogy egy kisebb földrengést okozott. Az emberek újra vállalták a nemzeti identitásukat, a magyarságukat, és sorban álltak, hogy igényeljék a magyar igazolványokat.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A CMH szerdán tisztújító ülés tartott, amelyen ismét bizalmat szavaztak az irodarendszer eddigi vezetőinek. Az elnök továbbra is Dudás Károly, az irodák koordinátora pedig Bús Ottó marad.

CMH
CMH-iroda
Dudás Károly
Galambos László
20 éves

Most

Népszerű