Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Huszonkét kerékpár a csernyei gyerekeknek

2021.09.24
16:34
2021.09.24
19:10
Forrás
Pannon RTV
Magyarcsernyén kezdte ma ötnapos vajdasági körútját a németországi Csilla von Boeselager Segítség Kelet-Európának alapítvány küldöttsége.

A segélyszervezet önkéntesei Alemany Fesszl Erzsébet vezetésével a következő napokban ellátogatnak több vajdasági település intézményébe.

Pannon RTV

Huszonkét csernyei gyerek kapott kerékpárt az alapítványtól. Az ünnepséget a helybeli Elizabeth Fesszl Alemany polgári egyesület székházában tartották meg.

Mészáros Oszkár, diák, Petőfi Sándor Á.I., Magyarcsernye: „Tetszik, hogy ilyen biciklit hajtok majd, mert nekem van egy kisebb biciklim ennél, de az is jó állapotú, meg ez is jó állapotú. Sőt, ez sokkal jobb állapotú, mint az enyém.”

Pannon RTV

A Köztársasági Közlekedésbiztonsági Ügynökség ajándékokkal járult hozzá ahhoz, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban közlekedhessenek, mint a fényvisszaverő mellény, első és hátsó lámpa, csengő.

Milan Ilić, tanácsadó, Köztársasági Közlekedésbiztonsági Ügynökség: „Fontos, hogy a gyerekek kicsi koruk óta megtanuljanak biztonságosan közlekedni a forgalomban. Hogy fejlődjön a biztonságos közlekedéskultúra, hogy a jövőben ne legyenek gyerekek a közlekedési balesetek áldozatai között.”

Pannon RTV

A segélyszervezetet az egyesület vezérigazgatója képviselte.

Valentina Hornkamp, vezérigazgató, Csilla von Boeselager Segítség Kelet-Európának alapítvány: „Örülök, hogy segíthettünk a csernyeieknek és a gyerekeknek, és remélem, hogy a jövőben további hasonló projekteket valósítunk majd meg.”

Pannon RTV

Az adományt Vladimir Brakus, Magyarcsernye polgármestere is megköszönte: „Erzsébet községünk díszpolgára. Harminc éve segít bennünket, és azt nézi minden alkalommal, hogy minél szélesebb legyen a segélyezettek köre, hogy könnyebb legyen az élet ma a falvainkban.”

Pannon RTV

Az esemény Alemany Fesszl Erzsébet szülőházában zajlott, amelyet a háború után konfiskáltak. Maga is megtapasztalta a szegénységet.

Alemany Fesszl Erzsébet, Németország: „Vallásosan lettem nevelve, hogy egyformák vagyunk, hogy mindenkinek kell segíteni. Meg kell bocsájtanunk az ellenségeinknek. Tehát ilyen elvekkel nőttem fel, és ilyen példák voltak a szüleim. Ahogy kikerültem, olyan anyagi helyzetbe kerültem, hogy lehetőségem volt segíteni.”

Az egyesület jelenleg két személyt alkalmaz a faluban élő idős, beteg emberek házi ápolására. A 85 éves Alemany Fesszl Erzsébet óhaja, hogy szülőháza szociális központtá alakuljon.

Magyarcsernye
bicikli
kerékpár

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű