Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Huszonkét kerékpár a csernyei gyerekeknek

2021.09.24
16:34
2021.09.24
19:10
Forrás
Pannon RTV
Magyarcsernyén kezdte ma ötnapos vajdasági körútját a németországi Csilla von Boeselager Segítség Kelet-Európának alapítvány küldöttsége.

A segélyszervezet önkéntesei Alemany Fesszl Erzsébet vezetésével a következő napokban ellátogatnak több vajdasági település intézményébe.

Pannon RTV

Huszonkét csernyei gyerek kapott kerékpárt az alapítványtól. Az ünnepséget a helybeli Elizabeth Fesszl Alemany polgári egyesület székházában tartották meg.

Mészáros Oszkár, diák, Petőfi Sándor Á.I., Magyarcsernye: „Tetszik, hogy ilyen biciklit hajtok majd, mert nekem van egy kisebb biciklim ennél, de az is jó állapotú, meg ez is jó állapotú. Sőt, ez sokkal jobb állapotú, mint az enyém.”

Pannon RTV

A Köztársasági Közlekedésbiztonsági Ügynökség ajándékokkal járult hozzá ahhoz, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban közlekedhessenek, mint a fényvisszaverő mellény, első és hátsó lámpa, csengő.

Milan Ilić, tanácsadó, Köztársasági Közlekedésbiztonsági Ügynökség: „Fontos, hogy a gyerekek kicsi koruk óta megtanuljanak biztonságosan közlekedni a forgalomban. Hogy fejlődjön a biztonságos közlekedéskultúra, hogy a jövőben ne legyenek gyerekek a közlekedési balesetek áldozatai között.”

Pannon RTV

A segélyszervezetet az egyesület vezérigazgatója képviselte.

Valentina Hornkamp, vezérigazgató, Csilla von Boeselager Segítség Kelet-Európának alapítvány: „Örülök, hogy segíthettünk a csernyeieknek és a gyerekeknek, és remélem, hogy a jövőben további hasonló projekteket valósítunk majd meg.”

Pannon RTV

Az adományt Vladimir Brakus, Magyarcsernye polgármestere is megköszönte: „Erzsébet községünk díszpolgára. Harminc éve segít bennünket, és azt nézi minden alkalommal, hogy minél szélesebb legyen a segélyezettek köre, hogy könnyebb legyen az élet ma a falvainkban.”

Pannon RTV

Az esemény Alemany Fesszl Erzsébet szülőházában zajlott, amelyet a háború után konfiskáltak. Maga is megtapasztalta a szegénységet.

Alemany Fesszl Erzsébet, Németország: „Vallásosan lettem nevelve, hogy egyformák vagyunk, hogy mindenkinek kell segíteni. Meg kell bocsájtanunk az ellenségeinknek. Tehát ilyen elvekkel nőttem fel, és ilyen példák voltak a szüleim. Ahogy kikerültem, olyan anyagi helyzetbe kerültem, hogy lehetőségem volt segíteni.”

Az egyesület jelenleg két személyt alkalmaz a faluban élő idős, beteg emberek házi ápolására. A 85 éves Alemany Fesszl Erzsébet óhaja, hogy szülőháza szociális központtá alakuljon.

Magyarcsernye
bicikli
kerékpár

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.