Ugrás a tartalomra

Idén „jókor” jött az influenza

2023.03.09
13:40
Forrás
Szerbiai RTV
Tombol az influenza, a szakértők megfogalmazása szerint idén „jókor” jött.

A Batut Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai alapján Szerbiában 11 500 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak 2023-ban. A vírus három törzse kering, és az ország minden részében igazolták. Dr. Jelena Mitrović, a Čukarica Kórház gyermekgyógyászati osztályának vezetője a Szerbiai RTV műsorában azt mondta, hogy az influenza ebben az évben a megfelelő időben érkezett. Hozzátette, napi 50-70 vizsgálatot végeznek el az egészségügyi központban, többnyire iskolások az érintettek. Tavaly elég későn, áprilisban kezdődtek az influenzás esetek voltak, de idén viszont erre számítottak is. A héten – tette hozzá dr. Mitrović – a gyomorvírus is fertőzni kezdett, ami elég kellemetlen tüneteket okoz.

influenza
Batut Közegészségügyi Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.