Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michel Euler

„Idén még fontosabb a feltámadt Jézus Krisztusba vetett hit”

2020-04-10
13:18
2020-04-11
16:07
Forrás
Pannon RTV
A járvány és az intézkedések miatt nem tudjuk nagyobb családi körben megünnepelni a kereszténység legnagyobb ünnepét, ennek ellenére zárt ajtóink mögött is megjelenhet Jézus Krisztus.

A hagyományos keresztény egyházak képviselői húsvéti üzenetükben kiemelték, idén még fontosabb a feltámadt Jézus Krisztusba vetett hit.

Idén nem tudjuk a szokásos formában, templomban ünnepelni Jézus Krisztus feltámadását - mondta Roos Márton, a Nagybecskereki Egyházmegye apostoli kormányzója, aki a betegszabadságon levő Német László nagybecskereki megyéspüspököt helyettesíti. Hozzátette, ennek ellenére, lélekben együtt ünnepelhetünk.

„Nem szeretnénk, ha azok a rendkívüli körülmények, amelyek jelenleg foglalkoztatnak minket, és amelyek miatt aggódunk, elvennék a szent napok belső örömét. Használjuk ki a szentmiséken való részvétel azon lehetőségeit, amelyeket a média kínál nekünk. A sajtó, a rádió, a televízió és az internet több lehetőséget kínál számunkra, hogy lélekben kövessük a húsvéti szent háromnap gondolatvilágát, és helyettesítsük ezáltal mindazt, amit a fertőzés kockázata tőlünk elvett.”


 

Krisztus feltámadásakor az apostolok is összegyűltek azért, hogy közösségben legyenek, hogy megosszák egymással a feltámadás élményét - mondta Dolinszky Gábor. Az evangélikus püspökhelyettes hozzátette, mi is most bezárva a feltámadásba vetett hitet ünnepeljük.

„Úgy gondolom, hogy a jelen körülmények között ez a hit adhat nekünk igazán reménységet. Ez a hit tölthet fel minket erővel, erősíthet meg minket a reménységben, s ez a hit adhatja meg nekünk azt, hogy a húsvét valóban, ha szűk körülmények között is, ha a szokásaink, hagyományaink nélkül is, de húsvét legyen, ahol Isten van a középpontban. Az az Isten, aki megváltotta a világot.”


 

Halász Béla református püspök is arról beszélt, hogy nagy hasonlóság van 2020. húsvétja és az első tanítványok között, hiszen ők is bezárkóztak, mert féltek. Jézus mégis eljött hozzájuk, és biztosak lehetünk abban, hogy a mi otthonainkban is jelen van.

„Ne engedjük meg, hogy ma, 2020. húsvétján a félelem győzedelmeskedjék a mi szívünkben, hanem halljuk meg a mi feltámadott Urunknak a szavát, amely békességet kíván. Legyen békesség a mi otthonainkban, a mi szívünkben, legyen erő, legyen kitartó hit ezekben a nehéz napokban is mibennünk és mivelünk.

A járvány okozta szorongást győzze le a feltámadt Krisztus - ezt üzente Pénzes János. A szabadkai megyéspüspök húsvéti üzenetében azt írta: Istenhez fordulunk az egész világért, melyre ránehezedik a járvány nyomasztó súlya, hogy segítsen Krisztus feltámadásának részeseivé lennünk. A mostani járvány idején legyünk közösségben Péter apostol utódjával, Ferenc pápával az imádságban, mert minden keresztény számára ez nyújtja a lehető legnagyobb biztonságot - üzeni Pénzes János.

feltámadás
Jézus
Roos Márton
Dolinszky Gábor
Halász Béla
Pénzes János
húsvét

Most

08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.