Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michel Euler

„Idén még fontosabb a feltámadt Jézus Krisztusba vetett hit”

2020.04.10
13:18
2022.05.03
20:49
Forrás
Pannon RTV
A járvány és az intézkedések miatt nem tudjuk nagyobb családi körben megünnepelni a kereszténység legnagyobb ünnepét, ennek ellenére zárt ajtóink mögött is megjelenhet Jézus Krisztus.

A hagyományos keresztény egyházak képviselői húsvéti üzenetükben kiemelték, idén még fontosabb a feltámadt Jézus Krisztusba vetett hit.

Idén nem tudjuk a szokásos formában, templomban ünnepelni Jézus Krisztus feltámadását - mondta Roos Márton, a Nagybecskereki Egyházmegye apostoli kormányzója, aki a betegszabadságon levő Német László nagybecskereki megyéspüspököt helyettesíti. Hozzátette, ennek ellenére, lélekben együtt ünnepelhetünk.

„Nem szeretnénk, ha azok a rendkívüli körülmények, amelyek jelenleg foglalkoztatnak minket, és amelyek miatt aggódunk, elvennék a szent napok belső örömét. Használjuk ki a szentmiséken való részvétel azon lehetőségeit, amelyeket a média kínál nekünk. A sajtó, a rádió, a televízió és az internet több lehetőséget kínál számunkra, hogy lélekben kövessük a húsvéti szent háromnap gondolatvilágát, és helyettesítsük ezáltal mindazt, amit a fertőzés kockázata tőlünk elvett.”


 

Pannon RTV

Krisztus feltámadásakor az apostolok is összegyűltek azért, hogy közösségben legyenek, hogy megosszák egymással a feltámadás élményét - mondta Dolinszky Gábor. Az evangélikus püspökhelyettes hozzátette, mi is most bezárva a feltámadásba vetett hitet ünnepeljük.

„Úgy gondolom, hogy a jelen körülmények között ez a hit adhat nekünk igazán reménységet. Ez a hit tölthet fel minket erővel, erősíthet meg minket a reménységben, s ez a hit adhatja meg nekünk azt, hogy a húsvét valóban, ha szűk körülmények között is, ha a szokásaink, hagyományaink nélkül is, de húsvét legyen, ahol Isten van a középpontban. Az az Isten, aki megváltotta a világot.”


 

Pannon RTV

Halász Béla református püspök is arról beszélt, hogy nagy hasonlóság van 2020. húsvétja és az első tanítványok között, hiszen ők is bezárkóztak, mert féltek. Jézus mégis eljött hozzájuk, és biztosak lehetünk abban, hogy a mi otthonainkban is jelen van.

„Ne engedjük meg, hogy ma, 2020. húsvétján a félelem győzedelmeskedjék a mi szívünkben, hanem halljuk meg a mi feltámadott Urunknak a szavát, amely békességet kíván. Legyen békesség a mi otthonainkban, a mi szívünkben, legyen erő, legyen kitartó hit ezekben a nehéz napokban is mibennünk és mivelünk.

Pannon RTV

A járvány okozta szorongást győzze le a feltámadt Krisztus - ezt üzente Pénzes János. A szabadkai megyéspüspök húsvéti üzenetében azt írta: Istenhez fordulunk az egész világért, melyre ránehezedik a járvány nyomasztó súlya, hogy segítsen Krisztus feltámadásának részeseivé lennünk. A mostani járvány idején legyünk közösségben Péter apostol utódjával, Ferenc pápával az imádságban, mert minden keresztény számára ez nyújtja a lehető legnagyobb biztonságot - üzeni Pénzes János.

feltámadás
Jézus
Roos Márton
Dolinszky Gábor
Halász Béla
Pénzes János
húsvét
Ferenc pápa

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.