Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Illegális szeméttelep Törökbecsén - A lakosság segítségét kérik a tettesek kézre kerítésében

2021.11.12
21:26
2021.11.13
07:14
Forrás
Pannon RTV
A törökbecsei kommunális felügyelőség többszöri felszólítása ellenére napról napra nő az az illegális szeméttelep, amely mintegy három éve alakult ki Törökbecsén, a Dózsa György utca közvetlen közelében lévő ipari övezetben.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A tettesek gyorsabb felfedése érdekében az illetékesek az ott élők segítségét kérik, ami azt jelenti, hogy ha bárki bármiféle törvénytelen cselekedetet észlel, fényképezze le, majd pedig a fotót a községházán működő kommunális felügyelőségnek kézbesítse.

Egyébként a vasúti sín mellett végighúzódó Dózsa György utcát övező szeméttelep problémája tíz évvel ezelőtt kezdődött, aminek felszámolása több millió dinárba kerülne. A Nagybecskerek felé vezető vasúti sín melletti illegális szeméttelepnek egy részét ugyanis eltakarította a helyi Komunalac Közvállalat az önkormányzattal karöltve még 2018-ban. A terepre új földréteget vittek majd sorompóval és figyelmeztető táblával is ellátták.

2019-től ismeretlen tettesek, a hulladéktól való megszabadulásra egy másik helyet szemeltek ki. Az ipari övezetet. A sorompót elvitték, a kétnyelvű figyelmeztető táblát pedig szinte semmibe veszik. A helyzetet nehezíti az is, hogy a területre könnyű bejutni, mivel az oda vezető út aszfaltburkolattal rendelkezik.

Mindazok, akik a jövőben éppen ezen a helyen szabadulnak meg a hulladéktól, pénzbírságban részesülnek.

Törökbecse
illegális szeméttelep

Most

12:14, Frissítve: 12:21

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.