Ugrás a tartalomra
Pixabay/guvo59

Influenza miatt halhatott meg két beteg

2019-01-11
10:18
Forrás
Szerbiai RTV
Két krónikus beteg halála is összefüggésben állhat az influenza járvánnyal Szerbiában - jelentik a Batut Közegészségügyi Intézet illetékesei.

Az intézmény szakemberei decemberben jelentették, hogy a vírus felütötte a fejét Szerbiában is. Az év elején Horvátországban és Ausztriában jelentettek halálos áldozatokról, most Szerbiában is megkövetelhette első áldozatait. A vírust több ezer belgrádi páciensnél, a niši régióban és Dél-Bácskában regisztrálták. A felső légúti betegség leginkább a négy éven aluli gyerekeket és a krónikus betegeket veszélyezteti, de a fiatal, munkaképes lakosságot is érinti. A vírus tipikus tünete, a fejfájás, a száraz köhögés, a reszketés és a magas láz. Az idei influenza elleni védőoltást Szerbia-szerte fel lehet venni, de a védőoltás mellett a megfelelő táplálkozás és a különféle egészségmegőrzésre alkalmas készítmények rendszeres használata is fontos. Az influenza járvány 2017-ben 26 ember életét követelte Szerbiában, míg a múlt évben 15-öt. 

influenza
beteg
halál
Batut Közegészségügyi Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.