Ugrás a tartalomra
Pixabay/guvo59

Influenza miatt halhatott meg két beteg

2019-01-11
10:18
Forrás
Szerbiai RTV
Két krónikus beteg halála is összefüggésben állhat az influenza járvánnyal Szerbiában - jelentik a Batut Közegészségügyi Intézet illetékesei.

Az intézmény szakemberei decemberben jelentették, hogy a vírus felütötte a fejét Szerbiában is. Az év elején Horvátországban és Ausztriában jelentettek halálos áldozatokról, most Szerbiában is megkövetelhette első áldozatait. A vírust több ezer belgrádi páciensnél, a niši régióban és Dél-Bácskában regisztrálták. A felső légúti betegség leginkább a négy éven aluli gyerekeket és a krónikus betegeket veszélyezteti, de a fiatal, munkaképes lakosságot is érinti. A vírus tipikus tünete, a fejfájás, a száraz köhögés, a reszketés és a magas láz. Az idei influenza elleni védőoltást Szerbia-szerte fel lehet venni, de a védőoltás mellett a megfelelő táplálkozás és a különféle egészségmegőrzésre alkalmas készítmények rendszeres használata is fontos. Az influenza járvány 2017-ben 26 ember életét követelte Szerbiában, míg a múlt évben 15-öt. 

influenza
beteg
halál
Batut Közegészségügyi Intézet

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.