Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Információbiztonsági szakmérnökök kaptak diplomát

2022.09.17
12:50
2022.09.17
16:38
Forrás
Pannon RTV
15 hallgató vette át az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara információbiztonsági szakmérnök-szakember diplomáját Szabadkán. A képzés a VM4K közreműködésével valósult meg.

A hallgatók két évig tanultak kiberbiztonságot az online térben.

Muhi László korábban a szabadkai Műszaki Főiskolán szerzett oklevelet. Amint megjelent a felhívás, hogy az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara információbiztonsági szakmérnök szakirányú továbbképzést tart a VM4K-val együttműködve, jelentkezett. Munkahelyén is tudja kamatoztatni az itt szerzett tudást: „Elsősorban azért döntöttem ez mellett, mert egyrészt a munkahelyemen is tudom alkalmazni a képzés által nyújtott tudást, másrészt pedig ez az információbiztonsági szakember a környékünkön kifejezetten hiányszakma. Az oktatás online történt, így nagyon könnyen össze tudtam egyeztetni a munkával és a családdal is.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az ünnepélyes diplomaosztót a VM4K épületében tartották. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora elmondta, a társadalom minden szektorát átszövi az informatika, ezáltal pedig egyre nagyobb szükség van kiberbiztonsági szakemberekre is.

Kovács Levente, rektor, Óbudai Egyetem: „A hallgatóink több mint 90 százaléka a diploma megszerzése után kevesebb, mint egy hónap alatt munkába tud állni, azon a területen, amin a diplomát szerezte. A nálunk futó képzések iparilag keresettek, persze ez is a célunk. Ami a kiberbiztonságot illeti, ha ma dupla, vagy tripla annyi hallgatót bocsátanánk ki a piacra, akkor se lenne elegendő, úgy ilyen szempontból ennek a képzésnek lesz és van jövője.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Pásztor István az eseményen elmondta, a tanuláshoz önfegyelemre, lendületre, hitre, van szükség, és mindez megvan azokban a hallgatókban, akik most átvették a diplomát. A VMSZ elnöke kiemelte, a VM4K egy olyan képzési központ, amely folyamatosan megfelel az igényeknek, amely új tudást hoz ide Vajdaságba, anyanyelven.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Fontosnak tartom, hogy a tudást hozzunk közel azokhoz, akik igénylik a tudást. Fontosnak tartom, hogy olyan felsőoktatási képzésünk legyen, ahol nem az oktatók képezik a központot, hanem a hallgatók. És ennek legjobb bizonyítéka többek között a VM4K.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A VM4K számos területen biztosít továbbtanulási lehetőséget, jelenleg is tartanak képzéseket

Kosányi Tamás, képzési referens, VM4K, Szabadka: „Megtalálhatóak a műszaki tudományterületen lévő képzések, itt értem az információbiztonsági szakirányú továbbképzést, aminek ma is a diplomaátadója zajlik, valamint a mechatronikai mérnök mesterszakot. Ezenkívül művészeti szakirányú képzések is indulnak idéntől, ez a művészetigazgatás és művészet menedzsment szakirány.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Ezeknek a képzéseknek egy része online térben, míg egy részük jelenléti oktatás keretében zajlik. A képzésekkel kapcsolatos további információk a VM4K honlapján érhetőek el.

VM4K
képzés
diploma
Kosányi Tamás
Pásztor István

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.