Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Farkas Andor

Informatika az oktatásban

2018-10-18
14:36
2018-10-18
17:26
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi tanácskozássorozat kezdődött a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyik tanterme szűkösnek bizonyult a nagyszámú érdeklődő számára, akik az Informatika az oktatásban című kiállításra voltak kíváncsiak.

Januskó Izolda, tanár, Gunaras: „Azért jöttem el a konferenciára mert ugye volt a MozaWeb-nek a kiállítása és kíváncsi voltam, hogy milyen új programok vannak az oktatásban, és nagyon kellemes időt töltöttem el, mert tényleg olyan jó alkalmazások vannak, amikkel lehet a gyermekek kreativitását fejleszteni.”

 

A bázisokként kialakított standokon összesen nyolc alkalmazást mutattak be, amelyek a látvány- és élménypedagógiában alkalmazhatók.

Horvát Krisztina, negyedéves hallgató, MTTK, Szabadka: „Arra alapozunk, hogy a motivációt keltsük fel a tanulókban, hiszen az az, ami a leginkább hiányzik. A matematikát azért élik meg nehezen, mert nem tudják vizualizálni.”

Ilyen például a robot vagy robotegér használata, mobiltelefonos alkalmazások, amelyek a kiterjesztett valóságot mutatják be vagy geometriai testek háromdimenziós bemutatása mobiltelefonon.

Námesztovszki Tímea, tanár, Topolya: „Ő egy cyber robot, ő nálunk már megtalálható. Játék üzletek árulják őket. Van egy alap felülete, egy programozható kis felülete, amin a megfelelő gombok megnyomásával utasítom a robotot arra, hogy eljusson A pontból a B-be. Matekórán az egyik feladattól eljut a helyes megoldásig, onnan új feladatot kap és halad tovább gyakorlatilag egy pályán, ami előre el van készítve.”

 

A kétnapos nemzetközi tanácskozásra a környező országokból érkeztek előadók.

Horák Rita, dékán-helyettes, MTTK Tudományügy, Szabadka: „A konferenciánk három konferenciát foglal magába. Ez egy konferencia sorozat. Magába foglalja az Interdiszciplináris tudományos konferenciánkat, a Módszertani-, és az IKT az oktatásban című konferenciát.”

A rendezvényen bemutatkozott a magyarországi mozaBook és mozaWeb kiadó is.

 

MTTK
Szabadka
informatika

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.