Ugrás a tartalomra
fernandozhiminaicela

Ingyenes a PCR-teszt a külföldön tanulóknak

2020-08-30
08:35
2020-08-30
10:32
Forrás
021.rs
Ingyen teszteltethetik magukat koronavírusra azok a szerbiai diákok, hallgatók, akik külföldön tanulnak - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet.

A legtöbb országba való belépéskor a PCR-tesztet kérik a hatóságok, ezt most a diákok elvégeztethetik az állam terhén. Az erről szóló döntést a köztársasági válságstáb hozta meg, és tegnap lépett életbe.

A saját kérésére való tesztelés ára egyébként 6 ezer dinár Szerbiában.

ingyenes
PCR-teszt
tesztelés
külföldön tanulás
külföldön tanulók
Vajdasági Közegészségügyi Intézet

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.