Ugrás a tartalomra
Tanjug/Instagram/Buducnost Srbije

Irinej pátriárkával találkozott Vučić

2020.09.14
18:38
2020.09.14
18:46
Forrás
Szerbiai RTV
Az államfő egyebek mellett a Belgrád és Pristina közti párbeszédről tájékoztatta az egyházi vezetőt.

Aleksandar Vučić szerb államfő találkozott ma Irinej pátriárkával. Vučić tájékoztatta a szerb ortodox egyház vezetőjét a Washingtonban és Brüsszelben folytatott tárgyalásokról Koszovó kapcsán. A találkozón szó volt a szerb nép helyzetéről is a szomszédos államokban. Irinej pátriárka külön érdeklődést mutatott az egészségügyi rendszerbe történő állami befektetések iránt, áll az elnöki iroda sajtóközleményében.

Tanjug/Instagram/Buducnost Srbije
Irinej
pátriárka

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.