Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Iskolai incidens: A tanár megütött egy diákot

2021.11.24
15:50
2021.11.24
16:00
Forrás
Vajdaság Ma
A rendőrséget is értesítették a történtekről. A tanár ellen fegyelmi eljárást indítottak és felfüggesztették állásában.

Megütött egy testnevelő tanár egy 13 éves diákot a pecsincei Slobodan Pajić Baja Általános Iskolában. A tanuló az ütés következtében elesett és beütötte a fejét a szekrény sarkába. Vágás keletkezett a homlokán, a sebét ellátták. Az incidenst az iskola igazgatónője, Milijana Srdić is megerősítette.

A szakértők szerint zéró toleranciának kell lennie az iskolában a verbális és fizikai erőszakkal szemben.

Zorica Petrović pedagógus azt mondta: „amellett, hogy megtanulnak valamit, fontos az is, hogy tudjanak uralkodni magukon, hogy a tanárok, a szülők vagy a gyerekek haragja ne fokozódjon. Nekünk kellene megtanítanunk a gyerekeket arra, hogy hogyan uralkodjanak magukon. Sokkal fontosabb, hogy mi, felnőttek tudjunk magunkon uralkodni.”

iskola
erőszak
tanár
diák

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű