Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ismét lehet misézni, egyházi esküvőket és keresztelőket tartani

2020.05.28
22:23
Forrás
Pannon RTV
Két hónapos kényszerszünet után ismét miséznek a katolikus templomokban a hívek jelenlétével. Elsőáldozás és bérmálkozás egyelőre nem lesz, viszont esküvőket és keresztelőket újra lehet tartani.

A hívek között két méter távolságot kell tartani, de az is jelölve van, hogy mely padokban foglalhatnak helyet. Eddig a miséken maximum 50 személy vehetett részt, mára ezt a számot 100 főre emelték. Nehéz időszak volt ez a hívek számára, főképp azért mert a keresztény világ legnagyobb ünnepét, a húsvétot is elzárkózva tudták megünnepelni.

esküvő
mise
keresztelő
gyülekezés

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.