Ugrás a tartalomra
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Pannon RTV/Huszár Dániel

Ismét lesz sporttagozat

2019-02-06
19:57
2019-02-06
20:13
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban újra nyílik sporttagozat. A 2019/2020-as tanévtől a sporttagozaton is az általános gimnáziumi tanterv szerint fog megvalósulni az oktatás.

Célja, hogy megkönnyítse azoknak a diákoknak a gimnáziumi tanulmányait, akik valamilyen sporttevékenységet folytatnak. Ezek a tanulók az iskola mellett edzésekre, edzőtáborokba járnak, és emiatt gondot okozhat nekik a gimnáziumi tanórák, valamint a tanagyag követése. A sporttagozat esetében a bejutás előfeltétele nemcsak a kisérettségi vizsga eredménye és a tanulmányi átlag, hanem egy igazolás, amellyel a tanuló alátámasztja, hogy valamelyik sportklub tagja. A Pannon Televízió Közügyek műsorában Novák Attila, az intézmény igazgatója elmondta, hogy március közepéig számos vajdasági általános iskolát felkeresnek majd és a gimnázium munkatársai személyesen tájékoztatni tudják a tanulókat a legfontosabb tudnivalókról.

„A flexibilitást igyekszünk maximális szintre vinni, hogy ha valaki a sport által, a sportból fakadó elfoglaltságai miatt nem tud jelen lenni, hogy mi ezt utána vele igyekszünk bepótolni órákon kívül, az órarenden kívül. Nem az órarendet fogjuk megváltoztatni, hanem azt a foglalkozásmódot amikor visszajön, vagy amíg odavan, hogy ő lépést tudjon tartani és amikor visszajön betudja pótolni.”

Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.