Ugrás a tartalomra
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Pannon RTV/Huszár Dániel

Ismét lesz sporttagozat

2019-02-06
19:57
2019-02-06
20:13
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban újra nyílik sporttagozat. A 2019/2020-as tanévtől a sporttagozaton is az általános gimnáziumi tanterv szerint fog megvalósulni az oktatás.

Célja, hogy megkönnyítse azoknak a diákoknak a gimnáziumi tanulmányait, akik valamilyen sporttevékenységet folytatnak. Ezek a tanulók az iskola mellett edzésekre, edzőtáborokba járnak, és emiatt gondot okozhat nekik a gimnáziumi tanórák, valamint a tanagyag követése. A sporttagozat esetében a bejutás előfeltétele nemcsak a kisérettségi vizsga eredménye és a tanulmányi átlag, hanem egy igazolás, amellyel a tanuló alátámasztja, hogy valamelyik sportklub tagja. A Pannon Televízió Közügyek műsorában Novák Attila, az intézmény igazgatója elmondta, hogy március közepéig számos vajdasági általános iskolát felkeresnek majd és a gimnázium munkatársai személyesen tájékoztatni tudják a tanulókat a legfontosabb tudnivalókról.

„A flexibilitást igyekszünk maximális szintre vinni, hogy ha valaki a sport által, a sportból fakadó elfoglaltságai miatt nem tud jelen lenni, hogy mi ezt utána vele igyekszünk bepótolni órákon kívül, az órarenden kívül. Nem az órarendet fogjuk megváltoztatni, hanem azt a foglalkozásmódot amikor visszajön, vagy amíg odavan, hogy ő lépést tudjon tartani és amikor visszajön betudja pótolni.”

Szabadka
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

Most

21:06

Szerbia és Kína acélos barátsága

Kína közbiztonsági miniszterével találkozott ma Belgrádban Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. A két minisztérium képviselői együttműködési megállapodásokat írtak alá.

Népszerű

Bombariadó a kisbajmoki ipari övezetben

Ismét bombariadó volt a kisbajmoki ipari övezetben, Szabadkán. Több száz embert evakuáltak a gyárakból. A Norma Group és Swarowski munkatársait hazaküldték.