Ugrás a tartalomra
Facebook

ITSubotica2030

2021.05.24
13:50
Forrás
Közlemény
ITSubotica2030 néven hozott létre közös projektet 7 szabadkai informatikai cég, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a szabadkai Közgazdasági Kar.

A kezdeményezés célja Szabadka népszerűsítése, mint nemzeti és regionális informatikai központ és mint város, ahol élni lehet. A szakemberek szerint Szabadka országos szinten az ötödik helyet foglalja el az információs technológiai ranglétrán. Európa-szerte több kisváros vált már informatikai központtá, a kezdeményezők szerint Szabadka lehet a következő.

ITSubotica2030
Szabadka
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Közgazdasági Kar

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű