Ugrás a tartalomra
Tanjug/Foto Hina/Daniel Kasap

A jasenovaci áldozatokra emlékeztek

2018-04-16
16:25
2018-04-16
16:46
Forrás
Szerbiai RTV
A jasenovaci áldozatokra emlékeztek tegnap a boszniai Donja Gradina településen.

Jasenovac volt a második világháború harmadik legnagyobb haláltábora. 1941 és 1945 között működött. Ez idő alatt a táborban tömegesen végezték ki a szerb, roma és zsidó rabokat. A megemlékezésen Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter is részt vett. Elmondta, kötelességünk beszélni Jasenovacról, és szembe kell szállni azokkal, akik a jasenovaci haláltáborban történteket relativizálni próbálják. Szerbia soha nem fogja megengedni, hogy a jasenovaci bűntettek megismétlődhessenek - hangsúlyozta Vulin. Az emlékezésen izraeli, boszniai és szerbiai politikusok, tisztségviselők is részt vettek.

jasenovac
Donja Gradina
Aleksandar Vulin

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.