Ugrás a tartalomra
Tanjug/Foto Hina/Daniel Kasap

A jasenovaci áldozatokra emlékeztek

2018-04-16
16:25
2018-04-16
16:46
Forrás
Szerbiai RTV
A jasenovaci áldozatokra emlékeztek tegnap a boszniai Donja Gradina településen.

Jasenovac volt a második világháború harmadik legnagyobb haláltábora. 1941 és 1945 között működött. Ez idő alatt a táborban tömegesen végezték ki a szerb, roma és zsidó rabokat. A megemlékezésen Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter is részt vett. Elmondta, kötelességünk beszélni Jasenovacról, és szembe kell szállni azokkal, akik a jasenovaci haláltáborban történteket relativizálni próbálják. Szerbia soha nem fogja megengedni, hogy a jasenovaci bűntettek megismétlődhessenek - hangsúlyozta Vulin. Az emlékezésen izraeli, boszniai és szerbiai politikusok, tisztségviselők is részt vettek.

jasenovac
Donja Gradina
Aleksandar Vulin

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.