Ugrás a tartalomra
Tanjug/Foto Hina/Daniel Kasap

A jasenovaci áldozatokra emlékeztek

2018-04-16
16:25
2018-04-16
16:46
Forrás
Szerbiai RTV
A jasenovaci áldozatokra emlékeztek tegnap a boszniai Donja Gradina településen.

Jasenovac volt a második világháború harmadik legnagyobb haláltábora. 1941 és 1945 között működött. Ez idő alatt a táborban tömegesen végezték ki a szerb, roma és zsidó rabokat. A megemlékezésen Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter is részt vett. Elmondta, kötelességünk beszélni Jasenovacról, és szembe kell szállni azokkal, akik a jasenovaci haláltáborban történteket relativizálni próbálják. Szerbia soha nem fogja megengedni, hogy a jasenovaci bűntettek megismétlődhessenek - hangsúlyozta Vulin. Az emlékezésen izraeli, boszniai és szerbiai politikusok, tisztségviselők is részt vettek.

jasenovac
Donja Gradina
Aleksandar Vulin

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.