Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Játékos ismerkedés a Rákóczi Szövetség munkájával

2018-10-31
14:12
2018-10-31
17:00
Forrás
Pannon RTV
A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács segítségével road show-val mutatkozott be a magyarkanizsai diákoknak a Művészetek Házában.

Interaktív, játékos történelemórával egybekötött ismertetőn vehettek részt a középiskolás, és általános iskolás diákok Magyarkanizsán. A Vörösmarty Színház tagjaival közösen mutatták be például a szertartásjátékok történetét.

Ladányi Richárd, Magyarkanizsa: „Kint voltunk a színpadon, megtanultuk a koronázást, és kaptunk egy papírból készített koronát is.”

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség majdnem 30 éve szervez a Kárpát-medencében élő fiataloknak hasonló jellegű rendezvényeket, programokat.

Nagy Domonkos István, munkatárs, Rákóczi Szövetség: „Ez a mostani road show arról szól, hogy 4 állomáson a Kárpát-medencében, Nagyváradon, Ipolyságon, Beregszászon és ma itt Magyarkanizsán fiatalokkal találkozva egyrészről a Rákóczi Szövetségnek a programjait, lehetőségeit mutassuk be, másrészről pedig egy interaktív történelemóra keretében szertartásjátékokról, koronázásokról halljanak egy kicsit többet a fiatalok.”

A Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség számos közös programot hívott már életre Vajdaság-szerte az elmúlt években.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Vetélkedők, táborok, tanulmányi kirándulások során tudnak a gyermekek bekapcsolódni a Rákóczi Szövetség aktivitásába, programjaiba, mint ahogyan említettem minden korosztályhoz szólnak a programjaik, a rendezvényeik, és egy egységes nemzetben gondolkodnak.”

Az eseményen a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont elsős és másodikos tanulói, valamint a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos tanulói vettek részt.

Rákóczi Szövetség
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.