Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Játékos ismerkedés a Rákóczi Szövetség munkájával

2018-10-31
14:12
2018-10-31
17:00
Forrás
Pannon RTV
A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács segítségével road show-val mutatkozott be a magyarkanizsai diákoknak a Művészetek Házában.

Interaktív, játékos történelemórával egybekötött ismertetőn vehettek részt a középiskolás, és általános iskolás diákok Magyarkanizsán. A Vörösmarty Színház tagjaival közösen mutatták be például a szertartásjátékok történetét.

Ladányi Richárd, Magyarkanizsa: „Kint voltunk a színpadon, megtanultuk a koronázást, és kaptunk egy papírból készített koronát is.”

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség majdnem 30 éve szervez a Kárpát-medencében élő fiataloknak hasonló jellegű rendezvényeket, programokat.

Nagy Domonkos István, munkatárs, Rákóczi Szövetség: „Ez a mostani road show arról szól, hogy 4 állomáson a Kárpát-medencében, Nagyváradon, Ipolyságon, Beregszászon és ma itt Magyarkanizsán fiatalokkal találkozva egyrészről a Rákóczi Szövetségnek a programjait, lehetőségeit mutassuk be, másrészről pedig egy interaktív történelemóra keretében szertartásjátékokról, koronázásokról halljanak egy kicsit többet a fiatalok.”

A Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség számos közös programot hívott már életre Vajdaság-szerte az elmúlt években.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Vetélkedők, táborok, tanulmányi kirándulások során tudnak a gyermekek bekapcsolódni a Rákóczi Szövetség aktivitásába, programjaiba, mint ahogyan említettem minden korosztályhoz szólnak a programjaik, a rendezvényeik, és egy egységes nemzetben gondolkodnak.”

Az eseményen a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont elsős és másodikos tanulói, valamint a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos tanulói vettek részt.

Rákóczi Szövetség
Magyarkanizsa

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.