Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Játékos ismerkedés a Rákóczi Szövetség munkájával

2018-10-31
14:12
2018-10-31
17:00
Forrás
Pannon RTV
A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács segítségével road show-val mutatkozott be a magyarkanizsai diákoknak a Művészetek Házában.

Interaktív, játékos történelemórával egybekötött ismertetőn vehettek részt a középiskolás, és általános iskolás diákok Magyarkanizsán. A Vörösmarty Színház tagjaival közösen mutatták be például a szertartásjátékok történetét.

Ladányi Richárd, Magyarkanizsa: „Kint voltunk a színpadon, megtanultuk a koronázást, és kaptunk egy papírból készített koronát is.”

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség majdnem 30 éve szervez a Kárpát-medencében élő fiataloknak hasonló jellegű rendezvényeket, programokat.

Nagy Domonkos István, munkatárs, Rákóczi Szövetség: „Ez a mostani road show arról szól, hogy 4 állomáson a Kárpát-medencében, Nagyváradon, Ipolyságon, Beregszászon és ma itt Magyarkanizsán fiatalokkal találkozva egyrészről a Rákóczi Szövetségnek a programjait, lehetőségeit mutassuk be, másrészről pedig egy interaktív történelemóra keretében szertartásjátékokról, koronázásokról halljanak egy kicsit többet a fiatalok.”

A Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség számos közös programot hívott már életre Vajdaság-szerte az elmúlt években.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Vetélkedők, táborok, tanulmányi kirándulások során tudnak a gyermekek bekapcsolódni a Rákóczi Szövetség aktivitásába, programjaiba, mint ahogyan említettem minden korosztályhoz szólnak a programjaik, a rendezvényeik, és egy egységes nemzetben gondolkodnak.”

Az eseményen a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont elsős és másodikos tanulói, valamint a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos tanulói vettek részt.

Rákóczi Szövetség
Magyarkanizsa

Most

23:20

Kétszettes győzelmet aratott Đoković

Novak Đoković szerb teniszező 7:6, 6:2 arányban nyert a horvát Marin Čilić ellen a londoni ATP-világbajnokságon. Đoković a szombati elődöntőben Kevin Andersonnal találkozik.
22:56, Frissítve: 23:01

Megbénulhat Franciaország

Kiszámíthatatlan az üzemanyag adójának emelése ellen Franciaországban szombat reggel kezdődő spontán tiltakozó megmozdulás mérete: az úgynevezett sárgamellényesek 1500 helyszínre hirdettek útzárlatot.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.