Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Játszva tanulni, szórakozva fejlődni! - A péterrévei Kulcsár Tanoda

2021.10.11
22:56
2021.10.11
23:01
Forrás
Pannon RTV
Játék és tanulás, bensőséges emberi kapcsolatok, régi szokások elsajátítására, alkotva tanulás, a közösségi élet gyakorlására - a péterrévei Kulcsár Tanodában mindez megvalósul.

Játszva tanulni, szórakozva fejlődni! - ez is lehetne a mottója a több éve megálmodott, azonban egy éve a Tiszához közeli kis településen, Péterrévén létrehozott Kulcsár Tanodának. A névadó tulajdonos, Kulcsár Sarolta óriási lendülete és személyisége akarva, akaratlanul is átragad az ide betérő gyermekekre és szüleikre. A tanoda sokszor zsúfolásig megtelt foglalkozásai árulkodnak a településen élők hiányérzetét betöltő, a gyermekek fiatalkori foglalkozásával összefüggő játékos tanulás szükségességéről.

A fejlesztőközpontban logopédus, pszichológus, óvodapedagógus, tornatanár segítségével nyújtanak komplex fejlesztési lehetőségeket a gyerekeknek, valamint október 4-től szerb nyelvi képzéssel is bűvölt a gyermekek igényeire szabott szolgáltatások sora, ugyanis a vezetőség számára, meghallgatva a szülők véleményét, egyeztetve velük, kirajzolódott ennek a szükségessége. Szülők sorának bizalmát élvezheti az egyéves tanoda, hiszen megelégedettséget jelent számukra gyermekük fejlődése.

Bovánovics Ágota kislánya, Lenke egy éve jár a központba.

Antalics Tímea  kislánya is a központba jár. Ő is csak szuperlatívuszokban tud beszélni a tanoda munkásságáról.

 Tóbiás Vivien mesterszakon végzett tornatanár, mozgáskoordináció-fejlesztőként vesz részt a munkában.

Hasonló kezdeményezésre Vajdaság más településein is szükség lenne, hiszen a Kulcsár Tanoda nagyban hozzájárul a felnövekvő nemzedék egészséges fejlődéséhez.

tanoda
kulcsár
Kulcsár Sarolta
Kulcsár Tanoda Fejlesztő Központ
Péterréve

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.