Ugrás a tartalomra
Pixabay

Jelentősen csökkent a házasságkötések száma Magyarkanizsa községben

2021.01.14
13:03
2021.01.14
18:24
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány a házasságkötésekre is nagy hatással volt a 2020-as évben. A házasodni vágyók közül többen későbbi időpontra tették át a nagy napot, de olyanok is akadtak, akik a korlátozások ellenére kimondták a boldogító igent.

Az oromi anyakönyvi kerületben is lecsökkent az esküvők száma az elmúlt évben. Mindössze 6 házasságot kötöttek meg, ez pedig jelentősen kevesebb a 2019-es évhez képest, amikor is 22 pár kelt egybe.

Lékó Róbert oromi anyakönyvvezető: „Egy bizonyos számú esküvőt, ami nagyobb volumenű volt, kintieket, azokat lemondták. Idetartozik most Oromhoz Oromhegyes, Tóthfalu, Velebit, ezen az összes településen mintegy 6 esküvő volt csak, tehát ez mutatja, hogy csökkent a szám, az idénre eddig egy van bejelentve.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A magyarkanizsai anyakönyvi kerületben a 2019-es évben 80 házasságkötés volt, a tavalyi év során 61 pár esküdött meg. Idén eddig két házasságot kötöttek és 10 bejegyzett esküvő van.

Vajda Katalin, anyakönyvvezető-helyettes, Magyarkanizsa: „Elmondhatom azt, hogy 25 olyan esetünk volt, ahol a házasulandók elhalasztották a házasságkötésük időpontját. Voltak olyan esetek is, akik még a tavalyi évben megtartották, tehát a tavaszra vagy kora nyárra tervezett esküvőjüket késő ősszel vagy az ősz folyamán megtartották.”

Pannon RTV

Az anyakönyvvezető-helyettes hozzátette, hogy a jelenlegi korlátozások értelmében jelenleg 5 személy vehet részt a házasságkötésen, valamint kötelező a maszk viselés és a 1,5 méteres távolságtartás is.

házasságkötés
Magyarkanizsa
Lékó Róbert
Vajda Katalin

Most

21:00, Frissítve: 21:19

Kolumbia után irány München

Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

Népszerű