Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jézus, a halál legyőzője

2021.04.04
12:15
2021.04.04
18:08
Forrás
Pannon RTV
Több evangélikus egyházközösségben elmaradt a húsvéti istentisztelet a járványhelyzet miatt. Bajsán a szabályok betartásával megtartották az istentiszteletet, ahol húsvét napján a liturgia mellett a legnagyobb hangsúly az ige hirdetésén van.
Pannon RTV

Ezután az Úr szent vacsorájának a kiszolgáltatása következik, amely idén a koronavírus-járvány miatt a hagyományostól eltérő módon történt a templomban - mondta Dolinszky Márta.

Pannon RTV

Az evangélikus tradíciók szerint először az ostya, majd a bor kerül kiosztásra egy kehelyből. Ehelyett most az ostyát a borba mártották, és így osztották ki a híveknek.

Pannon RTV

Dolinszky Márta evangélikus esperes: „Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Ez egy igazi nagy örömünnep, Jézus feltámadt, ami annyit jelent, hogy győzött a halál felett. Ez a mi istentiszteleti rendünk könyvének, az Agendának a témája is. Jézus a halál legyőzője.”

Jézus
húsvét
evangélikus
Bajsa
Dolinszky Márta

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű