Ugrás a tartalomra

Jézus, a halál legyőzője

2021.04.04
12:15
2021.04.04
18:08
Forrás
Pannon RTV
Több evangélikus egyházközösségben elmaradt a húsvéti istentisztelet a járványhelyzet miatt. Bajsán a szabályok betartásával megtartották az istentiszteletet, ahol húsvét napján a liturgia mellett a legnagyobb hangsúly az ige hirdetésén van.

Ezután az Úr szent vacsorájának a kiszolgáltatása következik, amely idén a koronavírus-járvány miatt a hagyományostól eltérő módon történt a templomban - mondta Dolinszky Márta.

Az evangélikus tradíciók szerint először az ostya, majd a bor kerül kiosztásra egy kehelyből. Ehelyett most az ostyát a borba mártották, és így osztották ki a híveknek.

Dolinszky Márta evangélikus esperes: „Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Ez egy igazi nagy örömünnep, Jézus feltámadt, ami annyit jelent, hogy győzött a halál felett. Ez a mi istentiszteleti rendünk könyvének, az Agendának a témája is. Jézus a halál legyőzője.”

Jézus
húsvét
evangélikus
Bajsa
Dolinszky Márta

Most

14:02, Frissítve: 14:18

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű