Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Jó szándékú emberek segítségét kéri a szabadkai Kujundžić-család

2018-12-13
16:31
2018-12-13
17:23
Forrás
Pannon RTV
Szegény körülmények között várja a karácsonyt a szabadkai Kujundžić-család, akiknek egyetlen bevételi forrásuk a fuvarozás volt lovaskocsival, ám egy baleset miatt kilátástalan helyzetbe kerültek.

Minden jó szándékú embert arra kérnek, hogy ha tehetik segítsenek.

Szabadka mellett történt Kujundžić Béla balesete, aki lovaskocsijával éppen fuvarozott, amikor hátulról elütötte egy autó. Több bordája és a lába is eltört, nem tudja tovább végezni munkáját. A szekerét vontató lovat meg tudták menteni, mivel megsérült, állatorvosi kezelést igényelne.

Se víz, se áram sincs a szabadkai házukban, ahol élnek. A történtek miatt a családfő nem tud dolgozni, így csak a havi 12.400 dinár szociális segélyből tengődnek. Kislányuk Martina sokszor a nagymamánál van, mert tüzelőre sem futja a családnak. Sokszor fáznak a hideg téli éjszakákon. Gyűjtögetésből próbálják az államtól kapott támogatást kiegészíteni, de ilyen körülmények között már nem bírják segítség nélkül.

Kujundžić Béla:
„- Mikor volt fuvarom, évente volt vagy három: szedtem a műanyagot, vasat gyűjtöttem meg, amit bírtam. Mentem trimmelni, kaszálni a lónak. Meg ilyen dolgokat.
- Az orvosok azt mondták, hogy fél évig, vagy amíg meg nem gyógyul addig nem végezheti ezt se.
- Igen. Azt mondták az orvosok, hogy nem dolgozhatok. ”

Legfőképpen tűzifára, tartós élelmiszerekre, ruhákra volna szükségük, emellett egy áramfejlesztőre, hogy legyen áram a házban. Elfogadnak építőanyagokat is, amellyel tavasszal a megkezdett vizesblokkot és a konyhájukat be tudnák fejezni.

Kujundžić Gizella: „Ha van tűzifa, ha bírnak adni, aki olyan jó lelkű, akkor én begyújtok. Gyorsan a kislánynak meg tudnék főzni, ami neki szükséges. Egy gázpalack vagy egy gázrezsó. Most is beteg volt.”

A Kujundžić-házaspár minden adományt szívesen fogad. Aki csak teheti segítsen, hogy könnyebb lehessen számukra az előttünk álló ünnep. Aki felajánlást szeretne tenni, megteheti a 061/131-2918-as telefonszámon, amelyen a házaspár mindkét tagja elérhető.

Szabadka

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.