Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Jó szándékú emberek segítségét kéri a szabadkai Kujundžić-család

2018-12-13
16:31
2018-12-13
17:23
Forrás
Pannon RTV
Szegény körülmények között várja a karácsonyt a szabadkai Kujundžić-család, akiknek egyetlen bevételi forrásuk a fuvarozás volt lovaskocsival, ám egy baleset miatt kilátástalan helyzetbe kerültek.

Minden jó szándékú embert arra kérnek, hogy ha tehetik segítsenek.

Szabadka mellett történt Kujundžić Béla balesete, aki lovaskocsijával éppen fuvarozott, amikor hátulról elütötte egy autó. Több bordája és a lába is eltört, nem tudja tovább végezni munkáját. A szekerét vontató lovat meg tudták menteni, mivel megsérült, állatorvosi kezelést igényelne.

Se víz, se áram sincs a szabadkai házukban, ahol élnek. A történtek miatt a családfő nem tud dolgozni, így csak a havi 12.400 dinár szociális segélyből tengődnek. Kislányuk Martina sokszor a nagymamánál van, mert tüzelőre sem futja a családnak. Sokszor fáznak a hideg téli éjszakákon. Gyűjtögetésből próbálják az államtól kapott támogatást kiegészíteni, de ilyen körülmények között már nem bírják segítség nélkül.

Kujundžić Béla:
„- Mikor volt fuvarom, évente volt vagy három: szedtem a műanyagot, vasat gyűjtöttem meg, amit bírtam. Mentem trimmelni, kaszálni a lónak. Meg ilyen dolgokat.
- Az orvosok azt mondták, hogy fél évig, vagy amíg meg nem gyógyul addig nem végezheti ezt se.
- Igen. Azt mondták az orvosok, hogy nem dolgozhatok. ”

Legfőképpen tűzifára, tartós élelmiszerekre, ruhákra volna szükségük, emellett egy áramfejlesztőre, hogy legyen áram a házban. Elfogadnak építőanyagokat is, amellyel tavasszal a megkezdett vizesblokkot és a konyhájukat be tudnák fejezni.

Kujundžić Gizella: „Ha van tűzifa, ha bírnak adni, aki olyan jó lelkű, akkor én begyújtok. Gyorsan a kislánynak meg tudnék főzni, ami neki szükséges. Egy gázpalack vagy egy gázrezsó. Most is beteg volt.”

A Kujundžić-házaspár minden adományt szívesen fogad. Aki csak teheti segítsen, hogy könnyebb lehessen számukra az előttünk álló ünnep. Aki felajánlást szeretne tenni, megteheti a 061/131-2918-as telefonszámon, amelyen a házaspár mindkét tagja elérhető.

Szabadka

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.