Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Jön-e az online oktatás?

2021.10.28
08:35
Forrás
Pannon RTV
Terjed a koronavírus a gyerekek között is. Hogy milyen módon tanulhatnak a gyerekek a következőkben, csütörtökön döntenek, hiszen Branko Ružić mára hívta össze az illetékes szakmai csapatot.

Az oktatásügyi miniszter azt mondta, a kicsiknél nem életszerű az online tanítás addig, amíg nem hirdetnek rendkívüli helyzetet az országban. Hozzátette: hogy a koronavírus terjed a gyerekek között, nem az iskola hibája, mert a vírus nem onnan jön, hanem oda is kívülről érkezik. Hajdújáráson és Szabadkán az oktatási intézmények fel vannak készülve az online oktatás bevezetésére, bár jobban örülnének a jelenléti oktatásnak.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában zökkenőmentesen, gondok nélkül zajlik az oktatás. A tanárok és a diákok is élvezik, hogy együtt lehetnek, hiszen így sokkal könnyebben elsajátíthatják a tananyagot, a tanulnivalót.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az iskola diákjai között elenyésző számban van beteg, a tanárok közül jelenleg egy tartózkodik házi karanténban – mondta el az intézmény igazgatója. Hozzátette, felkészültek az online oktatásra is.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az előírások betartása – úgy néz ki – nem sokat ér, hiszen a koronavírus-járvány új hullámában sokkal több gyerek fertőződik meg, mint az előzőkben. Újvidéken például körülbelül 40 gyereket tesztelnek naponta, közülük 15-20-an pozitívak. Most ősszel az új fertőzöttek 20 százalékát iskolás gyermekek tették ki.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A szülőknek sem könnyű ebben a bizonytalan időben, hiszen ha mind a ketten dolgoznak, meg kell oldani a gyerekek felügyeletét. Egy alsóst ugyanis még nem lehet fél napra egyedül hagyni.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatónője, Gubić Šelken Klaudia elmondta, a 602 tanuló közül jelenleg öten koronavírusosak, a tanárok között pedig ketten betegek. A diákok fertőzését az is okozhatja, hogy nem mindenki tartja be az előírásokat, tehát nem visel maszkot, amikor kellene.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A köztársasági válságstáb, valamint a Batut egészségügyi intézet az oktatási minisztériummal egy olyan csapatot állított fel, amely heti rendszerességgel figyeli azokat a mutatókat, amelyek az iskolákból érkeznek – mondta el Vicsek Annamária oktatási államtitkár.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az oktatási államtitkár hozzátette, az oltással és a felelősségteljes viselkedéssel győzhetjük csak le a koronavírus járványt.

Vicsek Annamária
oktatás
Hajdújárás
Petőfi Sándor Általános Iskola
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
maszk
korlátozások
korlátozás
online
online oktatás
távoktatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.