Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Jön-e az online oktatás?

2021.10.28
08:35
Forrás
Pannon RTV
Terjed a koronavírus a gyerekek között is. Hogy milyen módon tanulhatnak a gyerekek a következőkben, csütörtökön döntenek, hiszen Branko Ružić mára hívta össze az illetékes szakmai csapatot.

Az oktatásügyi miniszter azt mondta, a kicsiknél nem életszerű az online tanítás addig, amíg nem hirdetnek rendkívüli helyzetet az országban. Hozzátette: hogy a koronavírus terjed a gyerekek között, nem az iskola hibája, mert a vírus nem onnan jön, hanem oda is kívülről érkezik. Hajdújáráson és Szabadkán az oktatási intézmények fel vannak készülve az online oktatás bevezetésére, bár jobban örülnének a jelenléti oktatásnak.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában zökkenőmentesen, gondok nélkül zajlik az oktatás. A tanárok és a diákok is élvezik, hogy együtt lehetnek, hiszen így sokkal könnyebben elsajátíthatják a tananyagot, a tanulnivalót.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az iskola diákjai között elenyésző számban van beteg, a tanárok közül jelenleg egy tartózkodik házi karanténban – mondta el az intézmény igazgatója. Hozzátette, felkészültek az online oktatásra is.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az előírások betartása – úgy néz ki – nem sokat ér, hiszen a koronavírus-járvány új hullámában sokkal több gyerek fertőződik meg, mint az előzőkben. Újvidéken például körülbelül 40 gyereket tesztelnek naponta, közülük 15-20-an pozitívak. Most ősszel az új fertőzöttek 20 százalékát iskolás gyermekek tették ki.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A szülőknek sem könnyű ebben a bizonytalan időben, hiszen ha mind a ketten dolgoznak, meg kell oldani a gyerekek felügyeletét. Egy alsóst ugyanis még nem lehet fél napra egyedül hagyni.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatónője, Gubić Šelken Klaudia elmondta, a 602 tanuló közül jelenleg öten koronavírusosak, a tanárok között pedig ketten betegek. A diákok fertőzését az is okozhatja, hogy nem mindenki tartja be az előírásokat, tehát nem visel maszkot, amikor kellene.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A köztársasági válságstáb, valamint a Batut egészségügyi intézet az oktatási minisztériummal egy olyan csapatot állított fel, amely heti rendszerességgel figyeli azokat a mutatókat, amelyek az iskolákból érkeznek – mondta el Vicsek Annamária oktatási államtitkár.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az oktatási államtitkár hozzátette, az oltással és a felelősségteljes viselkedéssel győzhetjük csak le a koronavírus járványt.

Vicsek Annamária
oktatás
Hajdújárás
Petőfi Sándor Általános Iskola
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
maszk
korlátozások
korlátozás
online
online oktatás
távoktatás

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű