Ugrás a tartalomra
A jótékonysági dobozka
Pannon RTV

Jótékonyság az új iskolai sikerekért!

2019-08-19
13:21
2020-02-10
19:50
Forrás
Pannon RTV
Jótékonysági tanszergyűjtést szervez a Vöröskereszt szabadkai szervezete a tanévkezdés alkalmából a szegény sorsú kisdiákok számára.

Arra kérik a polgárokat, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten vásároljanak egy-két tanszerrel többet és azt tegyék bele a könyvesboltokban elhelyezett ládákba. A jótékonysági akció ma kezdődött.

Jótékonyság az új iskolai sikerekért a neve a Vöröskereszt azon akciójának, amelyben hat szabadkai tanszerüzlet vesz részt. Az adományokat a boltokban elhelyezett dobozba helyezhetik el azok, akik segíteni szeretnének a szegény sorsú kisdiákokon. A ládákat a legforgalmasabb belvárosi könyvkereskedésekben helyezték el és már gyűlnek bennük a tanszerek. Van, aki egy-két füzetet tesz bele, mások egy egész zacskónyi tanszert.

Az üzlettulajdonosok jó ötletnek tartják az idén első ízben megszervezett jótékonysági akciót, hiszen ők maguk is kezdeményeztek már ilyen jellegű megmozdulásokat - mondta Milorad Petrović, az egyik szabadkai tanszerbolt igazgatója: „A mi cégünk önállóan is szervezett már hasonló akciót, amikor városunk legszegényebb diákjainak nagyobb mennyiségű iskolatáskát osztottunk szét, és nagyon sok füzetet. Most pedig csatlakoztunk a szabadkai Vöröskereszt akciójához is.”

A tanszereket a szociálisan veszélyeztetett kisdiákoknak osztják majd szét - mondta el Siniša Trajković. A szabadkai Vöröskereszt titkára hozzátette: a polgárok egyre gyakrabban kérnek tőlük segítséget iskoláskorú gyermekük számára, tanszerekre. „A népkonyha igénybe vevőinek jegyzékén is több mint 200 iskoláskorú gyermek van, akiknek valószínűleg nincs lehetőségük új tanszerek beszerzésére. Arra az ötletre jutottunk, hogy a könyvesboltokban dobozokat helyezzünk el, amikbe a polgárok, amikor tanszereket vásárolnak, adományozhatnak egy-egy füzetet, ceruzát, színeseket, lehetőségeikhez mérten. Az összegyűlt tanszereket a népkonyhát igénybe vevő iskoláskorúak és a szociálisan veszélyeztetett gyerekek között osztjuk szét.”

A jótékonysági akció szeptember elsejéig tart.

Vöröskereszt
tanszer
jótékonyság
Szabadka

Most

15:45, Frissítve: 15:56

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.