Ugrás a tartalomra
A jótékonysági dobozka
Pannon RTV

Jótékonyság az új iskolai sikerekért!

2019-08-19
13:21
2019-08-19
16:56
Forrás
Pannon RTV
Jótékonysági tanszergyűjtést szervez a Vöröskereszt szabadkai szervezete a tanévkezdés alkalmából a szegény sorsú kisdiákok számára.

Arra kérik a polgárokat, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten vásároljanak egy-két tanszerrel többet és azt tegyék bele a könyvesboltokban elhelyezett ládákba. A jótékonysági akció ma kezdődött.

Jótékonyság az új iskolai sikerekért a neve a Vöröskereszt azon akciójának, amelyben hat szabadkai tanszerüzlet vesz részt. Az adományokat a boltokban elhelyezett dobozba helyezhetik el azok, akik segíteni szeretnének a szegény sorsú kisdiákokon. A ládákat a legforgalmasabb belvárosi könyvkereskedésekben helyezték el és már gyűlnek bennük a tanszerek. Van, aki egy-két füzetet tesz bele, mások egy egész zacskónyi tanszert.

Az üzlettulajdonosok jó ötletnek tartják az idén első ízben megszervezett jótékonysági akciót, hiszen ők maguk is kezdeményeztek már ilyen jellegű megmozdulásokat - mondta Milorad Petrović, az egyik szabadkai tanszerbolt igazgatója: „A mi cégünk önállóan is szervezett már hasonló akciót, amikor városunk legszegényebb diákjainak nagyobb mennyiségű iskolatáskát osztottunk szét, és nagyon sok füzetet. Most pedig csatlakoztunk a szabadkai Vöröskereszt akciójához is.”

A tanszereket a szociálisan veszélyeztetett kisdiákoknak osztják majd szét - mondta el Siniša Trajković. A szabadkai Vöröskereszt titkára hozzátette: a polgárok egyre gyakrabban kérnek tőlük segítséget iskoláskorú gyermekük számára, tanszerekre. „A népkonyha igénybe vevőinek jegyzékén is több mint 200 iskoláskorú gyermek van, akiknek valószínűleg nincs lehetőségük új tanszerek beszerzésére. Arra az ötletre jutottunk, hogy a könyvesboltokban dobozokat helyezzünk el, amikbe a polgárok, amikor tanszereket vásárolnak, adományozhatnak egy-egy füzetet, ceruzát, színeseket, lehetőségeikhez mérten. Az összegyűlt tanszereket a népkonyhát igénybe vevő iskoláskorúak és a szociálisan veszélyeztetett gyerekek között osztjuk szét.”

A jótékonysági akció szeptember elsejéig tart.

Vöröskereszt
Szabadka
tanszer
jótékonyság

Most

11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.
08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.