Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jótékonysági rendezvények Leona és Mila megsegítésére

2021.11.14
20:16
2021.11.14
20:31
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán három jótékonysági rendezvényt is tartottak Kovács Leona és Mila Mikulić javára ma, akik súlyos betegségben szenvednek.

A két helyi kislány számára szervezett humanitárius programsorozat futballmeccsel kezdődött, majd jótékonysági vásárral és népzenei koncerttel folytatódott.

Csaknem 25 asztalnál lehetett vásárolni különféle tárgyakat és finomságokat a jótékonysági vásáron, Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolában. Ez már sorozatban a negyedik jótékonysági vásár volt a két kislány megsegítésére. Tijana Mijović, szervező: „Vannak ruhaneműk, kézimunkánk. Ez egy jótékonysági akció. Semminek sincs ára, mindenki annyit dob a dobozba, amennyit tud.”

A szabadkai gyermekszínházban is humanitárius programot tartottak, ahol a környék néptánccsoportjai és népi énekesei léptek fel. Az eseményen szinte teltház volt, sokan jótékonykodtak a kislányok érdekében. Svetlana Tomanović, szervező: „Az esemény eredeti célja az volt, hogy egy őszi koncertet adjunk, azonban hallottunk arról, hogy ezzel egyidőben egy jótékonysági vásárt tartanak és csatlakoztunk az akcióhoz, tehát segíteni szeretnénk a pénz összegyűjtésében, amely Leona és Mila gyógykezeléséhez szükséges.”

A jótékonysági esemény harmadik programja a palicsi Janko Pejanović sportközpontban zajlott, ahol Palics és Békova labdarúgócsapata mérkőzött meg egymással. Leona és Mila profiljai továbbra is megtalálhatók a Budi Human Alapítvány hivatalos oldalán, aki szeretné segíteni gyógykezelésüket itt megtalálhatja annak módját, hogyan tudja támogatni őket.

Kovács Leona
Mila Mikulić

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Szurkolók csaptak össze Belgrádban

Éjfél körül tömegverekedés tört ki Belgrádban. Mintegy 40 szurkoló csapott össze a Gandijeva utcában. Két 30 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállítottak a katonakórházba, de gyerekek is megsérültek, köztük egy 12 és egy 16 éves fiú is.
18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.