Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

2020-12-05
11:44
2020-12-05
17:24
Forrás
Pannon RTV
Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

A jótékonysági vásár előtt, november végén megszervezték "A kabát felmelegíti a szívet" elnevezésű akciót, amellyel téli ruhát, lábbelit és egyéb kellékeket gyűjtöttek a hajléktalanok részére.

Ivana Mihajlov: „Nagyon örülök, hogy annyian részt vettek, mikor gyűjtötték az adományokat, amelyeket jelenleg adományokért "árulnak", és hogy annyi ember jelentkezett és felismerték a problémát, amellyel azok az emberek, akik az utcán kényszerülnek élni, sajnos szembesülnek.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A Szolidaritás konyhájának ötlete áprilisban, a járvány miatt bevezetett rendkívüli állapot alatt született. Azóta a csapat önkéntesei rendszeresen, minden kedden készítenek főtt vegán ételt a hajléktalanok és a rászoruló családok részére.

Damir Bojić szervező: „Hetente egyszer jövünk össze és főzünk a hajléktalanok és családok számára, akiknek később a Tetőt a fej fölé nevű szervezet önkéntesei hordják szét az ételt. Ez bizonyos szempontból a CK13 Ifjúsági Központ és a Tetőt a fej fölé közös akciója, de túlnyomóan olyan egyének vesznek részt, akik szeretnének segíteni, hogy ez a probléma valamelyest csökkenjen.”

A ruhagyűjtési akció, valamint az azt követő vásár is a Szolidaritás konyhája csapat önkénteseinek ötlete volt, hogy ezzel is segítsenek a hajléktalanokon a tél közeledtével – mondta Damir Bojić: „Nagyon sok ruha összegyűlt, de mivel vannak dolgok, amelyek nem túl hasznosak a hajléktalanok számára, a rendezvény ötlete az volt, hogy ezeket a darabokat valahogy felhasználjuk. Természetesnek tűnt, hogy az a pénz ugyanazt a célt szolgálja, hogy később élelmiszereket szerezzünk be belőle.”

Aki szeretné támogatni a konyha munkáját, keddenként csatlakozhat a CK13 Ifjúsági Központban és segíthet az ételkészítésben, pénzügyi adomány pedig folyósítható a számlájukra.

Újvidék
CK13 Ifjúsági Központ
ruhavásár
jótékonysági akció
melegétel
rászoruló

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.