Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Kalandra vágysz? Légy cserkész!

2020-10-17
17:56
2020-10-18
16:39
Forrás
Pannon RTV
Új tagokat toborzott Szabadkán, a Kertvárosi plébániatemplomban a helyi 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat szombat délután.

Önfeledt játék és ismerkedés várt azokra az elsőtől nyolcadik osztályos diákokra, akik ellátogattak az eseményre.

Felkészültél a feledhetetlen, izgalmas programokra? Akkor a cserkészet neked való! A hétéves Búcsú János is életre szóló kalandokra vágyik, ezért látogatott el a cserkészek toborzójára: „Szeretnék táborozni kint az erdőben, szeretnék lesni állatokat, madarakat, sasokat, szeretnék kirándulni, hegyre mászni.”

A természet közelsége mellett gyakorlati tudásra tehet szert egy cserkész. Sőt, az egymás iránti tisztelet, a segítőkészség, a vallásosság és népi hagyományok megismerése is szerves része az ifjúsági mozgalomnak.

Sótanyi Bálint, csapatparancsnok-helyettes, 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat: „Ami engem bevonzott az az, hogy mindenki a saját képességeit és tehetségét mutathatja meg, és ezt keressük egymásban is. Valamint, amit nagyon szeretek még, az a természet közelsége.”

A szabadkai 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapatnak mintegy hetven tagja van.

Nógrádi Dániel, tag, 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat: „Nekem a szép erdők tetszenek, amikor sétálni megyünk, és az összhang, amikor kiadnak egy feladatot és meg kell csinálni.”

A csapattagok együtt játszottak azokkal a fiatalokkal, akik ellátogattak az új tagok toborzójára. Az önfeledt gyermekkacaj egyértelmű jele volt annak, hogy újabb kis cserkészekkel bővül a csapat.

cserkészet
cserkészcsapat
cserkészek
Cserkészszövetség

Most

19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.
18:26, Frissítve: 20:10

Mini-Schengen online csúcs

Három témakörben tartott virtuális találkozót Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök.
15:51, Frissítve: 17:34

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű