Ugrás a tartalomra

A karácsony a szeretetre és a jóra hívja az embereket

2022.12.25
11:36
2022.12.25
16:17
Forrás
Pannon RTV
Karácsony napján Magyarkanizsán is megtelt hívekkel a katolikus templom. Jézus születését ünnepelték a délelőtti ünnepi szentmisén.

A szentmise a helyi gyerekek betlehemes játékával kezdődött, ahol eljátszották a kis Jézus születését pásztorokkal, a három királyokkal, angyalkákkal, állatokkal. A legtöbb hívőnek a karácsony a családot, a szeretet jelképezi.

Kormos Alexandra, Magyarkanizsa: „A karácsonyt azért tartom fontosnak, mert akkor szokott a család együtt lenni, meg talán ez a legszebb ünnep, ami létezik.”

A templom színültig megtelt, sok hívő érkezett a karácsonyi istentiszteletre. A törökanizsai Kardos Ilona unokájával szokott ellátogatni az ünnepi szentmisére. „Áldással, békességgel, szeretettel eltöltjük ezt a napot, egymásnak egy kis ajándékozással. Együtt van a család és így eltöltjük ezt a szép napot, amit úgy mondunk, hogy a szeretet ünnepe.”

A karácsonynak mindig egy az üzenete, szeretetre és jóra hívja az embereket, hogy jót tegyenek és mindig megmaradjanak ebben a hangulatban - fogalmazott Palatinus István, a Szent Őrangyalok templom plébánosa.

„Mindig voltak háborúk. Semmi különleges nincs a mai világban. Ez az emberi őrültség, és ez is mutatja, hogy ha nincs Isten a szívedben, akkor erre vagy képes. Ez a világnak a szégyene, a szegénysége, képtelensége, hogy Istent, ha nem fogadod be, ahogy a mai evangélium hirdetni fogja, akkor erre vagyunk képesek, hogy egymást öljük, egymást megsemmisítsük. De a Jóisten azért jön el közénk, hogy meghívjon minket, hogy valahol együttműködjünk vele a szeretetre.”

A plébános hozzátette, hogy a karácsony arról szól, hogy az Isten szereti az embereket, a kérdés csak az, hogy az emberek szeretik-e Istent.

karácsony
mise
Magyarkanizsa
Palatinus István

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.