Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A karácsonyi ünnepkörnek még nincs vége

2021.12.31
12:45
2021.12.31
16:50
Forrás
Pannon RTV
Habár szenteste és karácsony már elmúlt, az ezekhez kapcsolódó ünnepkörnek még koránt sincs vége.

Akár csak otthonainkban, úgy a templomokban is gyönyörködhetünk még egy ideig az ünnepi dekorációban. Így van ez a topolyai Sarlós Boldogasszony-templomban is, ahol a feldíszített fenyőfák és a Betlehem is várja a betérőket.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A topolyai templomot nemcsak a feldíszített oltár és a karácsonyfák ékesítik az ünnepi időszakban. A templomnak három Betleheme is van. Egy régi szent család oltár a kórus alatt helyezkedik el, ami tulajdonképpen egy betlehemi jelenetet ábrázol. Az oltárt ékesítő festménysorozat szintén egy betlehemi jelenetet örökít meg, de a leglátványosabb és a legklasszikusabb kiemelt helyet kapott az oltár mellett.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Szakály József, topolyai plébános: „Néhány évvel ezelőtt sikerült az elődöm akkori káplánjának segítségével felújítani a hátteret, ami szintén egy egészen nagy konstrukciót kapott, egy ilyen tartószerkezetet, hogy az egész háttámla ezáltal láthatóvá váljék, és így a figurák is egy kicsit nagyobb szerepet kapnak. Sikerült gyönyörűen feldíszíteni, hála a TSC vezetőségének és Zsemberi János úrnak, még egy kis füvet is kaptunk, amivel gyönyörűen tudtuk dekorálni a betlehemi jelenetet.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A betlehemi jelenet felépítésében és a templom kidekorálásában a pasztorális tanács tagjai és a helyi hittanos diákok is közreműködtek.

Habár a karácsonyi ünnepkör január 6-ig tart, a topolyai templomban felállított Betlehem február másodikáig, vagyis gyertyaszentelőig tekinthető meg.

Sarlós Boldogasszony
Sarlós Boldogasszony templom
Sarlós Boldogasszony-templom
Szakály József
Szakály József
Szakály József
Szakály József
Topolya
betlehem
Betlehem

Most

Népszerű