Ugrás a tartalomra

Karácsonyra készülődtek Keviben

2023.12.01
13:27
2023.12.01
17:24
Forrás
Pannon RTV
A téli ünnepkör első karácsonyváró rendezvényét tartották Keviben. A faluban már hagyomány, hogy ilyenkor a Móra István Művelődési Egyesület székházában adventi koszorúkat és karácsonyi díszeket készítenek a legkisebbek.

Nagy odafigyeléssel készültek az adventi koszorúk. Nemcsak a lányok, de a fiúk is szalagot, gömböt és gyertyát ragadtak, hogy szebbnél szebb díszeket készítsenek.

Hegyi Emília, tanuló, Tömörkény István Általános Iskola, Kevi
„ Készítettünk koszorúkat, díszeket.
- Hogy várod az ünnepet?
- Általában rajzokat, mikulásos, karácsonyi rajzokat, díszeket szoktam készíteni.”

A programba bekapcsolódnak a szülők, nagyszülők is.

Juhász Attila, oktatással és kultúrával megbízott tag, Zenta KT: „Zenta község minden településén készülünk az adventra, és ez természetes, hogy Kevi esetében is ez egy olyan történés, amikor a gyerekekkel együtt, a gyerekeknek csinálunk programot.”

A helyi egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy a közösséget összefogja és jó együttműködést ápoljon a gyermekekkel, a szülőkkel és az idősebb korosztállyal.

Jerasz Anikó, a VMSZ tartományi képviselőjelöltje: „Hogy ez a munka folytatódni tudjon kulcsfontossága van annak, hogy mind a tartományban, mind a köztársaságban megmaradjon az erős érdekérvényesítés, hogy jelen legyenek a képviselőink, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség ugyanilyen mértékben tudja képviselni a közösségünket, mind a kevijei, mind a más közösségeket.”

A Móra István Művelődési Egyesület több mint 10 éve minden ünnep előtt különböző foglalkozásokon keresztül próbálja megmozgatni a falu apraját-nagyját.

Perpauer Attila, a kevi Móra István Művelődési Egyesület elnöke: „Közösen óvodásokkal, iskolásokkal, szülőkkel elkészítjük azokat az adventi koszorúkat, kopogtatókat, amelyeket a gyerekek, szülők hazavihetnek. Egy közös élményben lesz részük, közösségépítésben, csapatépítésben.”

Az egyesületben ezzel a rendezvénnyel nem áll meg az élet. Mikulásvárással, Betlehemezéssel és karácsonyi műsorral készülnek az elkövetkező időszakban.

karácsony
Kevi
Juhász Attila
Választások 2023
Jerasz Anikó
Perpauer Attila
Móra István Művelődési Egyesület
advent
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.
14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.