Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A katolikus templomok továbbra is nyitva állnak a hívők előtt

2020-07-18
13:33
2020-07-18
22:03
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések következtében a miséken résztvevő hívők számát korlátozni kell.

Emellett a templomban is kötelező a szájat, orrot eltakaró maszk viselése, a kéz- és lábfertőtlenítésre szolgáló fertőtlenítőszerek biztosítása, valamint kötelező a másfél méteres távolság betartása.

Pannon RTV

Az intézkedések értelmében a hívők csak a kijelölt helyekre ülhetnek le. Békeköszönéskor nem lehet érintkezni, az áldoztatás is kézbe történik, valamint el kell kerülni a templomon kívüli gyülekezést is - emelte ki Paskó Csaba kelebiai plébános.

Pannon RTV

A templomok nagysága, beltere alapján kell meghatározni, hogy hány személy vehet részt a miséken.

Pannon RTV

Paskó Csaba kelebiai plébános: „Mi például 71 embert le tudunk ültetni, illetve más templomokban is a 10 főt meg tudjuk haladni. Természetesen nem rendezvényekre vonatkozik ez, kizárólag istentiszteletre, tehát szentmisére vonatkozó rendeletek. Tehát nem fogjuk becsukni a templomainkat. A kis templomok nagyobb bajban vannak, hiszen ők kevesebb hívőt tudnak fogadni, nagyobb kvadratúrával rendelkező templomok többet. De így se tudunk mindenkit leültetni. Nekünk Kelebián az a szerencsénk, hogy van egy órási nagy karzatunk, illetve még plusz lent a templomtér. Tehát ilyen értelemben tudunk több embert befogadni.”

templom
Paskó Csaba
nyitva
koronavírus
létszámkorlát
védőintézkedések
Kelebia

Most

17:23

Elmozdulhatnak a trópusi esőerdők a klímaváltozás miatt

Az egyenlítő mentén húzódó keskeny, esős sávban honos esőerdők területi eltolódására is sor kerülhet a klímaváltozás miatt. Ha ez bekövetkezik, az milliók élelmiszerbiztonságát fenyegeti – állítják a Kaliforniai Egyetem és Irvine Egyetem kutatói.
17:07

Hétfőtől visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
16:49, Frissítve: 17:10

Tízéves fennállását ünnepli idén a Magyarság Háza

A jubileum alkalmából az egész évet felölelő programsorozattal készülnek, amelybe a külhoni magyarságot is bevonják. A Magyarság Háza programjai igen népszerűek, hiszen tízmilliónál többen voltak részesei háromnegyed év alatt.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.